Risale-i Nur Işığında Nübüvvet ve Peygamberimiz (asm) sergisi açıldı

Risale-i Nur Işığında Nübüvvet ve Peygamberimiz (asm) sergisi açıldı

Risale-i Nur’ların Işığı Altında Nübüvvet ve Peygamberimiz (a.s.m.) sergisi Erzincan Park Avm’de açıldı

50 Yılı aşkın süredir eserler üreten, hattat ve ressam Rafet Kavukcu tarafından nübüvvet kavramı üzerine son yıllarda üretilen kolajlardan ve çağdaş eserlerden oluşan Risale-i Nur’ların Işığı Altında Nübüvvet ve Peygamberimiz (a.s.m.) sergisi Erzincan Park Avm’de açıldı.

Serginin açılışında Erzincan Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Bekir Aksun, 26. Dönem Isparta Milletvekili Said Yüce, Erzincan eski milletvekili Sabahattin Karakelle, Tekirdağ eski Milletvekili Ziyaettin Akbulut da birer konuşma yaptılar. 

Türkiye’nin bir çok köşesinden davetlilerin katıldığı sergi de Refet Kavukçu da ilerlemiş yaşına rağmen misafirlerini gezdirip hatıralarını anlattı.
 
Sanatçının Risale-i Nur kaynaklı veciz sözler ve plastik değerleri harmanlayarak oluşturduğu sergisi, 45 eseri izleyicilere sunuyor. Çoğunluğu nübüvvet ve peygamberlik müessesesinin ne kadar önemli olduğu ve Peygamberliğin Cenab-ı Hakk nezdinde ehemmiyetinin vurgulandığı kolajlardan oluşan sergide, nübüvvet kavramından çıkışla üretilen anlatımcı bir dile sahip neon ışıklar ile oluşturulmuş eserler ve Hz. Muhammed’i (a.s.m) anlatan üç boyutlu yerleştirme ile beraber sergileniyor.

Ayrıca sergide sanatçı tarafından 50 yılı aşkın süredir ürettiği eserlerin devamlı sergilendiği Bediüzzaman Kültür ve Sanat Evi’nden görüntüler ile oluşturulmuş bir de video eser var. Videonun çekildiği müzede ise sanatçının yağlıboya eserleri, desenleri ve kolajları devamlı olarak sergileniyor.
 
Allah rızasının hangi hususlarda olabileceği ve o olmadan var olmanın imkansızlığının, her akıl sahibi birey için kapı açan veciz sözlerin yer aldığı resimsel kompozisyonlar, serginin ulvi atmosferini güçlendiriyor. Sanatın toplumun her kesimine eriştiği, hangi meslek veya sosyal gruptan olursa olsun izleyiciye bir şeyler anlatabildiği ve mutlaka mesaj vermesi gerektiğini söyleyen sanatçı Rafet Kavukcu, örnek bir sanatçı ve kanaat sahibi kişiliği ile sergisini bütün anlam derinlikleri ile izleyiciye sunuyor.
 
Sanatın söz söyleyebilmeye imkân sunan kararlılığını eserlerinde adeta eriten Kavukcu’nun Risale-i Nurların Işığı Altında Nübüvvet ve Peygamberimiz (a.s.m.) başlıklı sergisi 22 Ekim'e kadar ziyarete açık olacak.

foto_galeri-001.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum