Risale-i Nur Eğitim Programı yazarı Ediz Sözüer’e Altın Kalem Yazarlık Ödülü verildi

Risale-i Nur Eğitim Programı yazarı Ediz Sözüer’e Altın Kalem Yazarlık Ödülü verildi

‘Din Araştırma’ dalında ise, görsel destekli ve akademik nitelikli Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı...

Risale Haber-Haber Merkezi

Kitap, kültür, sanat gazetesi 'Book Culture Art Time's’ın (BCA) bu yıl ilkini gerçekleştirdiği ‘Altın Kalem Ödülleri’, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. 

BCA Time's popülist kültürün dışında gözden kaçan değerli kalemleri 'Altın Kalem Ödülleri' ile taçlandırıp onları edebiyatseverlerle buluşturdu. Törende hem farklı coğrafyalarda yaşayan Türk yazarlara hem de yabancı yazarlara ayrı kategorilerde ödüller verildi.

‘Din Araştırma’ dalında ise, görsel destekli ve akademik nitelikli Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı’nın temel/kaynak kitabı ve ders müfredatı olan ve Cinius Yayınları’ndan çıkan ‘Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu: Risale-i Nur Eğitim Programı’ isimli çalışma ve yazarı Ediz Sözüer, Altın Kalem Yazarlık Ödülü’ne layık görüldü.

Risale Haber'deki yazılarıyla da bilinen Sözüer, “Kâinatın Sırrını Keşfeden Kitaplarla Tanışın!” sloganıyla ortaya çıkan kitabı için şöyle konuştu: 

odul1.jpg“İslam’ı çağın anlayışına en uygun ve aklî şekilde takdim eden Risale-i Nur’u insanlarımıza tanıştırmak maksadıyla hazırlanan kitabımızın içeriğinin; bilim sevgisinin ve entelektüel düşünen, araştırmacı insanın artırılmasına ve ayrıca ahlakî, manevî ve dinî değerlerin akademik olarak ele alınıp anlatılmasına yönelik toplumsal ihtiyacı karşılama ve insanlık olarak muhtaç olduğumuz zihinsel dönüşüme ciddî katkılar sağlama kabiliyetinde olduğuna inanıyoruz.”

Altın Kalem Ödüllerini organize eden Genel Koordinatör Serra Erdoğan ise şunları söyledi:

"Benim kıymet değerlendirmemde önce eser sonra yazar yer alır. Çünkü eser olmazsa yazar da olmaz zaten. Popülist kültürün zaman içinde, edebiyat alanına da yerleşmesi, maalesef ülkemizde olumsuz bir gerçek. Maddesel kaygılar nedeniyle kartelleşmiş yayın sistemi ‘eser ne olursa olsun önce isim’ ilkesiyle hareket ettiğinden, onca gerçek edebiyat eseri hak ettiği değeri bulamamakta ve okuyucusuyla buluşamamakta. Yani anlayacağınız biz; altın madenine inip keşfedilmeyen altınları bulma, tanıtma ve okuyucuya sunma niyetindeyiz. Aslında bu hareketimizin popülist kültürün kemikleşmiş isimlerine de heyecan getireceğini umuyor, aynı zaman da edebiyat deryasının sadece onlarla sınırlı olmadığını onlara hatırlatacağını düşünüyoruz. Çünkü geçmişle gelecek arasında, hiçbir kurum veya kuruluşun, hiçbir alanda yaşamı durduracak çelik kapılar kurmaya hakkı yok. Hele ki popülist kültüre mahkum olan yayınevlerinin hiç yok. Bu yüzden, kıymetli kalemlerin ve verdikleri eserlerin vurgulanmaları adına Altın Kalem Ödülleri’nin verileceği bu geceyi düzenledik.”

edizsozuer_risalehaber.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum