Risale-i Nur Derneği: Sadeleştirme olmamalı

Risale-i Nur Derneği: Sadeleştirme olmamalı

Risale-i Nur'un Hukukunu Muhafaza Derneği, Risale-i Nur’un sadeleştirilmesine karşı çıktı

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Risale-i Nur'un Hukukunu Muhafaza Derneği, Risale-i Nur’un sadeleştirilmesine karşı çıktı. 2011 yılında Adana’da kurulan dernek Risale-i Nur’la ilgili her türlü gelişmeyi takip ederek gerekli girişimlerde bulunmayı kendine misyon edinmiş.

Risale Haber’e konuşan dernek başkanı Muhammed Salar, amaçlarının Nur gönüldaşları arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak olduğunu söyledi. Salar, “Risale-i Nur meşrepleri arasında İttihad oluşmalı. Bu kolay bir iş değil ondan önce metinde birlik oluşmalı. Kur’an’ın büyük manevi tefsiri Risale-i Nur orijinal basımının sağlıklı anlaşılması için metin birliği sağlanmalı” dedi.

SADELEŞTİRME NİYE DOĞRU DEĞİL ANLATMALIYIZ

Risale-i Nurun mesajlarını tatbik ve tasdik etmek, Risale-i Nurun aleyhinde ve lehinde yayın ve yayımları inceleyip gerektiğinde cevapları ile birlikte kamuoyunu bilgilendirmek yönünde çalışmaları olduğuna belirten Salar, sadeleştirme çalışmalarını da eleştirdi. Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinin bu konuda yaptığı açıklamaya katıldıklarını ifade eden Salar, “Bununla birlikte Nur talebesi olamayan geniş bir kitleyi de ikna ve ispat edici çalışmalar yapılmalı. Karşılıklı izah ve ispat şeklinde yaparsak diğer gruplar ve meşrepler sadeleştirmenin niçin doğru olmadığı konusunda en azından fikir sahibi olurlar” şeklinde konuştu.

LEM'ALAR'DAN EDİNDİKLERİMİZ DENSE DAHA DOĞRU

Dernek yetkilisi Bahattin Doğan da sadeleştirilmiş Lem’alar’ı incelediğini ve karşılaştırmalar yaptığını ancak çok kıymetli manaların kaybolduğunu söyledi. Doğan, “Buna sadeleştirilmiş Lem'alar yerine Lem'alardan edindiklerimiz denilse daha isabetli olacaktır” dedi.

Risale-i Nur'u Sadeleştirme Tartışması