Risale-i Nur cemaatlerinden 103 emekli amiral tepkisi

Risale-i Nur cemaatlerinden 103 emekli amiral tepkisi

103 emekli amiralin yayınladığı ve tepkiyle karşılanan bildiri hakkında soruşturma açıldı. Darde teşebbüsü olarak yorumlanan bildiriye Risale-i Nur cemaatleri de tepki gösterdi.

Meşveret Cemaati Divan Heyeti'nin açıklaması şöyle:

TÜRKİYE KAMUOYUNA

Milli iradeye ayar vermek isteyen 103 emekli amiralin bir gece yarısı yayınlamış oldukları ve darbe imasında bulunulan menhus bildirinin milletimizin birliğine ve vatanımızın selametine yapılmış menfur bir saldırı olduğu aşikardır.

Millet iradesine kelepçe vurmaya çalışan bu gibi antidemokratik girişimlerden, darbe imalı bildirilerden, milletin kendilerine verdiği rütbeleri millete karşı kullanmaya kalkan bedhahlardan bir sonuç alabileceğini düşünenlere en güzel cevabı yine bu aziz millet verecektir.

Meşveret cemaati olarak darbeci zihniyetli hainlere karşı daima milletimizin ve devletimizin yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZARAR VERECEK HAİNLERE FIRSAT VERMESİN

Hayrat Vakfı'nın açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti, milli iradenin birleştirici gücü ile şu günlerde her alanda hızla ilerleme kaydettiği gibi, tarihi ve kültürel değerleriyle istikbalde de aynı azamet ve satvetini gösterecektir. 

103 emekli amiralin yayınladığı mahut bildirinin, bu ilerlemeyi hazmedemeyenlerin sesi olduğu aşikardır. 

Bildiriyi yayınlayanlar, bu necip milletin darbe heveslilerine 15 Temmuz'da verdiği ders ve mesajı hala yeterince okuyup, al/a/madıklarını göstermekte; bildirinin dili, muhtevası ve yayın saati itibariyle güya gözdağı vermeye çalışmakta, bu ilkel alışkanlıkları ve mürteci hayalleriyle Türkiye'nin önüne set çekmeyi hedeflemektedir. 

Türkiye bugün, Afrika'dan Asya'ya, Ortadoğu, Akdeniz ve Kafkaslar'a uzanan muhteşem bir coğrafyada hak ve adaletin ışığı, mazlumları gözeten ve koruyan, çığır açtığı alanlarda ümit vadeden, her konuda ilkeli duruşuyla lider ülke konumundadır. 

Bütün bu gelişme ve potansiyeli görmezden gelerek ya da değişik mihrakların maşası olarak engellemeye çalışmak, caydırıcı müeyyideyi mucip gayr-ı meşru bir kalkışma hükmündedir. 

Bu tarz planlı ve artniyetli hareketlere karşı birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek kararlı bir surette müteyakkız olmak, başta Cumhurbaşkanımız olarak devletimizin bütün organları, Sivil Toplum Kuruluşları ve halkımızla kenetlenmek, hainane hal ve hareketlere asla geçit vermemek mecburiyetindeyiz. 

Allah birlik ve beraberliğimize zarar verecek hainlere fırsat vermesin, bu millet ve memleketi her türlü ihanet ve şerlerden muhafaza buyursun. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum