Risale-i Nur, 5. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı'nda

Risale-i Nur, 5. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı'nda

Arap ülkeleri dışında düzenlenen en büyük Arapça kitap fuarı olan ve bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı açıldı

Basın Yayın Birliği (BYB) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen "Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı" kapılarını açtı.

BYB tarafından, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği (TBYM) ve Uluslararası Arapça Kitap Yayıncıları Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu fuarın açılışı, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

BYB Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kısakürek, törende yaptığı konuşmada, "450 metrekarelik küçük bir köşeden 6 bin metrekare kurulum alanına ulaşan fuarımız, 15 ülkeden 200'ün üzerinde yayıncıyı ağırlıyor. Kitap bizi birleştirir sloganıyla yola çıkan ve bu yılki fuarımızda 9 gün boyunca yüzün üzerinde etkinlik, imza günü, panel ve konferans bizleri bekliyor." ifadelerini kullandı.

"Daha çok yazmalı, çizmeli, yayınlamalı ve okumalıyız"

TBYM Başkanı Mustafa Doğru da 5 yıldır fuarın düzenleyicisi olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Kitabın bir ihtiyaç olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ihtiyacın karşılanması için kitap fuarları da çok önemli bir olgu. Bu yüzden kitap fuarlarına ayrıca önem atfediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Kitabın bizi birleştirmesini hedefliyoruz"

5. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı Genel Koordinatörü Dr. Muhammed Ağırakça ise fuarın Arap dünyasından yayıncıları İstanbul'da buluşturduğunu söyledi.

Fuarın bu yılki sloganının "Kitap Bizi Birleştirir" olarak belirlendiğini anımsatan Ağırakça, "Kültürel ilişkiler devamlıdır. Ülkeler arasında köprüler kuran kitaplar, İslam ümmetinin de yeniden bir araya gelmesine vesile olacak. Fuar ile kitabın bizi birleştirmesini hedefliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Eski Sudan Vakıflar Bakanı İsam el-Beşir de fuarın Türkiye'den ve Arap ülkelerinden yayıncıları tarih, medeniyet ve asalet şehri olan güzel İstanbul'da bir araya getirdiğini kaydetti.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ise kitaba yönelmenin, kitabın hükmüne razı olmanın ve kitabın ortaya koyduğu hikmete teslimiyet göstermenin önemini vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay da fuarın beşinci yılında hacim ve çeşitlilik açısından zenginleştiğini ve çok iyi bir konuma yerleştiğini ifade etti.

"5. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı" kapsamında Arap edebiyatının önde gelen isimlerinin katılımıyla panel, söyleşi gibi çocuk ve gençler için de yaklaşık 70 farklı kültürel etkinlik gerçekleştirilecek.

Fuar, 6 Ekim'e kadar 10.00 ile 22.00 arasında ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlayacak.

Arapça Risale-i Nur fuarda

Fuara Sözler Neşriyat da katıldı. Standda tevafuklu Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere Risale-i Nur'dan Arapça eserler de yer aldı.

fuar2-001.jpgfuar3-001.jpgfuar1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum