Risale Haber 90 ülkede

Evet, kısa bir süre önce yayına başlayan Risale Haber, 90 ülkeden ziyaretçisiyle büyümeye devam ediyor. Şimdilik sadece Türkçe yayın yapan site farklı dillerdeki yayınlarıyla ilgi alanını daha genişletecektir.

Daha önce 58 ülkeden ziyaretlerin yapıldığını duyurmuştuk. Google Analytics'den aldığımız verilerle artan ülke sayısı ile bunları sırasıyla tekrar hatırlatalım:

Türkiye, Almanya, Fransa, Amerika, Avusturya, Hollanda, Suudi Arabistan, İsviçre, Danimarka, İngiltere, Norveç, Azerbaycan, Mısır, Belçika, Kazakistan, İsveç, Avustralya, Kanada, Özbekistan, Rusya, Japonya, Bulgaristan, Kuveyt, Katar, Yemen, Makedonya, Bosna Hersek, Arnavutluk, İran, Çin, Romanya, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri, Finlandiya, Sıbistan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Filipinler, Ukranya, Malezya, Yunanistan, Pakistan, Moldova, İspanya, Tayvan, Gürcistan, Polanya, Fas, Moğolistan, Belarus (Beyaz Rusya), Kıbrıs, Irak, Kırgızistan, Suriye, Sudan, Ürdün, Meksika, Macaristan, Güney Afrika, Tayland, Bangladeş, Tacikistan, Myanmar, Portekiz, Hırvatistan, Libya, Litvanya, Nijerya, Bahreyn, Arjantin, Tanzanya, Lüksemburg, Orta Afrika Cumhuriyeti, Barbados, Madagaskar, Lübnan, Endonezya, Hindistan, Hong Kong, Benin, Kenya, Dominik Cumhuriyeti, Türkmenistan, Gana, İsrail, Fildişi Sahili, Şili, Maldivler, Singapur, Güney Kore.

***

Röportajlar:
Özel röportjlarımız yayınlanmaya devam ediyor. Nurettin Huyut'un Risale-i Nur hizmetinde bulunmuş şahsiyetlerle yaptığı, tecrübelerini, hatıralarını, hizmetlerini, dün, bugün ve yarın ile ilgili görüşlerinin yer aldığı söyleşiler büyük ilgi görüyor. Bu anlamda tüm Nur camialarından isimlerle yapılan röporatjları aktarmayı sürdüreceğiz.
Bunun yanında yayın politikamıza uygun güncel röportajlar da yakında başlayacak.

Dünyada Risale-i Nur:
Geçtiğimiz haftalarda Mısır'da yapılan "Risale-i Nur ve Çağdaş Dînî Üslûbun Tecdidi" konulu sempozyum ile ilgili haber, izlenim ve fotoğraf görüntülerine yer verdik. Sempozyumdaki konuşmaları ve fotoğrafları sıcağı sıcağına bizimle paylaşan Sabri Okur ve A. Raif Öztürk'e bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz. İslam aleminde gittikçe büyük bir teveccühe mazhar olan Risale-i Nur ile ilgili Arap alimlerinin tebliğleri arasında çok ilginç yorumlar dikkat çekiyor. Bütün bunlar İttihad-ı İslam özleminin yakın bir gelecekte karşılanacağının müjdelerini vermesi bakımında önemli.

Mısır El-Ezher Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren yazarımız Peyman Ünügür'ün Hollanda İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ile yaptığı röportaj da bu müjdeyi teyit ediyor.

***

Risale-i Nur'da Mustafa Oruç şeklinde geçen, "Son Şahitler"den Mustafa Oruç Ramazanoglu'nun vefat haberini ilk duyuran basın organı Risale Haber oldu. Haberi üyelerimiz başta olmak üzere medya kuruluşlarına, bir çok dost site ve forumlara "son dakika" gelişmesi başlığıyla ilettik. Haber bir anda onbinlere ulaştı. Ramazanoğlu ile ilgili diğer haberler de ilgi gören başlıklardan biri oldu. Muhterem ağabeyimiz Mustafa Ramazanoğlu'na bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.

Yeni bir gelişme de ilan bölümümüzü açmamız oldu. Okuyucularımızdan gelen yoğun istek üzerine mübarek gün ve geceler, vefat, düğün, bayram, doğum, konferans, panel ve toplantı haberleri Risale Haber'de yayınlanabilecek.

Son olarak şunu da hatırlatmak istiyoruz. Risale Haber bugüne kadarki çizgisinde Risale-i Nur ölçülerine uymaya azami gayret göstererek geldi. Bir kaç kere dile getirdiğimiz "yazılar yazarlarını bağlar, herhangi bir cemaat veya grubu temsil etmez" hatırlatmasını vurgulayarak faydasız polemik mevzularına sitede yer verilmediğini tekrar belirtmekte yarar var.

Risale Haber bugüne kadar gelen çizgisini bozmadan günlük siyasi tartışmaların, polemiklerin, çekişmelerin üstünde yayın politikasını sürdürecektir. Risale-i Nur'un uygun gördüğü ilkeler, prensipler çerçevesinde temel hak ve hürriyetleri, demokratikleşmeyi, kamu yönetimini, siyaseti müzakere etmeye devam edecektir.

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum