Risale Haber

Bismillah deyip Risale Haber’'in ilk yayına başlamasının üzerinden 45 gün geçti. Bu zaman zarfında bir çok haber ve yazıya yer verdik. Ancak site hakkında bilgi vermekte acele etmedik. “Hal ve fiil”, “söz”den daha tesirli ve inandırıcı olduğu için siteyi anlatmamakla okuyucularımızın değerlendirmelerine fırsat vermek istedik. Onları yönlendirmek istemedik. Şükürler olsun ki, gelen mesajlar bu anlamda yayın politikasının takdir edildiğini gösterdi.
İnşallah yakın bir zamanda yayın politikamızı yazılı hale getirip sizlere sunacağız.

Şimdilik kısaca şunu söyleyebiliriz ki; Risale Haber, Risale-i Nur eksenli aktif ve güncel bir haber sitesidir. Bu kavram etrafında kamuoyunun tartıştığı her konu Risale Haber’in ilgi alanına girmektedir. Yine bu kavramın ruhuna uygun haberler de sitede yer bulmaktadır.

Risale Haber, şeffaf ve fikir hürriyetinin lafta değil icraatta olacağı, eserlerdeki güzelliklerin hayata yansıyacağı bir site olacaktır. Karşılıklı tahammül içinde fikir teatilerinin yapılacağı, şahsi tasarruf yerine prensip ve kaidelerin geçerli olacağı bir site olacaktır. Bu anlayışı yine sözle anlatmaktan ziyade yayınlarımızla göstermeye çalıştık. Bugüne kadar gelen yüzlerce yorum içinde şu ana kadar (hakaret içeren) sadece iki (2) yorum engellenmiştir. Diğer eleştiriler, tenkitler, tebrikler olduğu gibi yayınlanmıştır.

En önemlisi, sitede bulunan yazılar, Risale-i Nur ve camiasının kanaati veya yorumu değildir. Şahsi yorumlardır. Ve her türlü eleştiriye, katkıya ve düzeltmeye açıktır.

* * *
Bu köşeden site ile ilgili sayısal veriler de sizlerle paylaşılacaktır. Bu anlamda, doğru istatistiklere ulaşmak için Google Analytics’e kaydolduk. Bu süre zarfında site, beklentimizin üzerinde bir ilgi ve alaka gördü. Türkiye’nin tüm illeri başta olmak üzere şimdilik 58 ülkeden siteye ziyaretçi girişi yapıldı.

Bu 58 ülkeyi izninizle sıralamak istiyorum: Almanya, Amerika, Fransa, Mısır, Suudi Arabistan, Avusturya, Hollanda, Azerbaycan, İngiltere, Avustralya, Norveç, Belçika, Kanada, Katar, İsveç, Rusya, Japonya, İsviçre, Danimarka, İran, Makedonya, Bosna Hersek, İtalya, Filipinler, Belarus, Tayvan, Kazakistan, Suriye, Bahreyn, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kuveyt, Pakistan, Sudan, Sırbistan, Finlandiya, Irak, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Özbekistan, Romanya, Moldova, Malezya, Tanzanya, Lüksemburg, Arnavutluk, Çin, Tayland, Moğolistan, Hindistan, Bulgaristan, Meksika, Hong Kong, Kenya, Ukrayna, Macaristan, Fas ve Türkiye. Bu sayı her geçen gün artıyor.

Yazar sayımız da sürekli artıyor. Birbirinden kıymetli ve farklı bakış açısını yansıtan 22 değerli yazarımız Risale Haber’e yazılarıyla destek vermekte katkıda bulunmaktalar.

Son olarak; kusurlar bize, güzellikler ise eserlere aittir. Bu anlamda her türlü eleştiri, görüş, önerilerinizi [email protected] adresiyle bizlerle paylaşmanızı istirham ediyoruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.