Rezidanslar zenginin yeni yaşam tarzı oldu!

Rezidanslar zenginin yeni yaşam tarzı oldu!

Türkiye'nin lokomotifleri arasında yer alan inşaat sektörü gün geçtikçe kendini daha da geliştirmeye başladı. Yeni teknolojilerin adapte edildiği projelerde yeni yaşam tarzı haline dönüşen Rezidans sistemi hızla yayılmaya başladı.

Yeni lüks yaşam tarzının yeni adresi olan rezidanslar gün geçtikçe daha da hayatımıza giriyor. Peki bu lüks yaşamın yeni adı rezidanslar hayatımıza nasıl girdi? Rezidans ne demek? İşte rezidanslarla ilgili merak ettikleriniz...

Residence kelimesi İngilizceden Türkçeye rezidans olarak geçmiştir. Residence kelime anlamı; oturma, konut, ev anlamındadır. Türkiye’de ise rezidans; yaşanılan evde her türlü hizmetin verildiği yapı demektir. Şöyle ki; otel gibi kullanılabilir. Kat görevlileri, resepsiyon, çamaşır yıkama hizmeti, yemek yapma hizmeti gibi.

Son teknoloji ile tasarlanan rezidanslar; genelde Amerika tarzı mutfak, beyaz eşyalı ve mobilyalıdır.

Ayrıca rezidanslarda internet bağlantısı, klima, doğalgaz ya da yerden ısıtma sistemi bulunur. Kasa, ütü odası, çamaşırhane, restoran, kablolu televizyon, kuru temizleme ve alışveriş hizmetleri de rezidanslarda yer alır.

Rezidans konut tipini kimler tercih ediyor?

Genelde bekarlar, yabancılar, iş adamları ve sanatçıların tercih ettiği rezidansları son günlerde gelişen konut sektörü ile neredeyse her kesime hitap etmeye başladı diyebiliriz.

Otelde kalmak istemeyen kısa bir süreliğine başka bir şehirde yaşamak durumunda olan kişiler rezidansları tercih ediyor.

Rezidansta yaşamayı merak eden kişilerde rezidansları 6 ay ya da 1 yıllığına kiralayabiliyor. Rütbeli askerlerinde yaşamak için rezidansları tercih ettiği araştırmalar neticesinde ortaya çıkıyor.

Rezidanslar genelde hangi semtlerde yer alıyor?

Türkiye geneli ve İstanbul’da hemen hemen her yerde görebileceğiniz yüksek kulelerde rezidanslar yer alır. Yoğun olarak rezidanslar şu semtlerde bulunur: Mecidiyeköy, Ataşehir, Ataköy, Etiler, Levent, ve Fenerbahçe.

Rezidanslar ile ilgili yapılan araştırma sonuçları nedir?

Growth From Knowledge (GFK) tarafından “Konut Satın Alma Davranışları” hakkında bir araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda yeni konut almak isteyen kişilerin, rezidanslara sıcak baktığı sonucu çıktı.

İstanbul genelinde yapılan araştırma, geliri 8 bin TL olan 152 aile üzerinde yapıldı. Araştırma yapılan ailelerin yüzde 30’u rezidansta yaşamak istediklerini belirtirken, yüzde 27’si kararsız sonucu ulaşıldı.

Rezidansta yaşamak istemeyenler ise yüzde 42’lik bir paya sahip. Bu ailelerin yüzde 6’sı rezidansın olumsuz bir çağrışım yaptığını, yüzde 34’ü ise daha güvenli, daha konforlu olduğunu açıkladı. Araştırmaya katılan kişiler rezidanslardan beklentilerini şu şekilde sıraladı:

Rezidanslarda; 24 saat güvenlik ve sosyal tesis olmalı. Ayrıca, alışveriş merkezi, spor imkanı ve aşırı lüks olması gerektiğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.