'Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulması

'Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulması

İsrail ve ABD'nin kararı'Hamas üst düzey yetkililerinden Rıdvan, "Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulması, İsrail ve ABD'nin kararı" dedi.

Filistin'deki Hamas hareketinin üst düzey yetkililerinden İsmail Rıdvan, Mısır-Gazze sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulmasının "İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ortak kararı" olduğunu iddia etti.

Yıllardır İsrail ablukası altında tutulan Gazze Şeridi'nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nın Mısır yönetimi tarafından istisnai durumlar dışında kapalı tutulmasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Rıdvan, "Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulması, İsrail-ABD kararı" dedi.

Hamas'ı ve Gazze direnişini provake etmek için İsrail ve ABD'in, Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulması konusunda yönünde kararı bulunduğunu dile getiren Rıdvan, "Ablukayı takip eden kampanyaların ve Gazze'ye düzenlenen saldırıların Hamas'ın gücünü kırmada başarısız olması üzerine, ABD ve İsrail, Filistin halkı üzerindeki baskıyı artırmak ve bu şekilde Hamas'a karşı bir halk ayaklanması gerçekleştirmek zannıyla Refah'ın kapalı tutulması yönünde ortak karar aldı" dedi.

Refah Sınır Kapısı'ndan kaynaklanan krizin, Hamas'a karşı bir halk ayaklanması oluşturması ihtimalini uzak gördüğünü kaydeden Rıdvan, "ABD ve İsrail'in bu konudaki çabaları başarılı olmayacak" ifadesini kullandı.


AA 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.