Refah Sınır Kapısı kapatıldı

Refah Sınır Kapısı kapatıldı

Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı 3 gün aradan sonra tekrar kapatıldı.

Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın Mısır yönetimi tarafından 3 gün süreyle açık tutulduktan sonra tekrar kapatıldığı ve sınırda mahsur kalan Gazzelilerin geri gönderildiği bildirildi.

Mısır'ın Kuzey Sina vilayetindeki emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır makamları, insani durumlar için açılan Refah Sınır Kapısı'nı 3 gün aradan sonra tekrar kapattı.

 Mısır makamları, Salı gününden itibaren 3 günlüğüne "insani durumlar" için Refah Sınır Kapısı'ndan karşılıklı geçişlere izin vermişti.

İsrail ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı Refah, Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından sık sık kapatılıyor.

Son olarak 24 Ekim 2014'de Kuzey Sina vilayetinde iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, "terör sorununu kökünden çözmek" iddiasıyla bölgede 3 aylık olağanüstü hal ilan etmiş, bu çerçevede Refah Sınır Kapısı'nı da kapatmıştı. 24 Ekim 2014'den bu yana, Mısır'da ve diğer ülkelerde beklemek zorunda kalan Gazzelilerin dönebilmesi için ülke yönetimi, Refah'ı 4 defa kısa süreliğine "tek yönlü" açmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.