Ramazan'da 'Yardımeli' ihtiyaç sahiplerine uzandı

Ramazan'da 'Yardımeli' ihtiyaç sahiplerine uzandı

Toplumsal destek çalışmalarını insani yardım faaliyetleri üzerine yoğunlaştıran Yardımeli Derneği'nin Ramazan'da yoğun bir programı vardı.

Yardımeli Derneği, Ramazan ayı için “Gün Yardımlaşma ve Kardeşlik Günü” sloganıyla başlattığı faaliyetlerini, Türkiye’nin 81 ili ve Dünyanın 20 ülkesinde Ramazan’ın son gününe dek sürdürdü. İnsani yardım kuruluşları Ramazan boyunca hem yurt içi hem yurt dışında yoğun faaliyetlerde bulundu. Türkiye’nin önde gelen bazı Sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları tarafından dünyada toplam 200 ülkede yürütülen yardım faaliyetlerinde, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahipleri için iftar sofraları kuruldu, birçok noktada her gün kumanyalar dağıtıldı, yetimlere sahip çıkıldı ve hayırlar ve bağışlar yerlerine ulaştırıldı.

Bu ramazan da yardımlaşma ve kardeşlik içinde geçti

Yardımeli Derneği, çalışma kapsamında gıda ve giyim yardımlarına ağırlık verdi. Ramazan ayı boyunca 25 bini aşkın yetime el uzatıldı. Yetimlere kıyafet yardımı yapıldı. Dernek gönüllüleri, iftar sofralarında 50 binin üzerinde aç ve ihtiyaç sahibi insanı ağırladı, 10 binlerce aileye kumanya ve kumanya kartı dağıttı. Anlaşmalı mağazalar aracılığıyla Diyarbakır'da 1100 Suriyeli ve Türk yetim çocuğu bayramlıklarla sevindirildi.
 
Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Yardımeli Derneği Genel Sekreteri Osman Yılmaz;

"Anadolu insanı gerçekten hayır konusunda benzersiz denilebilir. Yurt dışında mağduriyetin olduğu nereye gidilirse mutlaka hayırsever ve gönlü iyilik için çarpan Anadolu insanını orada görürsünüz. Biz, Yardımeli olarak, Ramazanın son gününe kadar Türkiye'nin 81 ilindeki muhtaçların yanı sıra bu Ramazanda da, içerisinde Suriye, Sudan, Doğu Türkistan, Somali, Afganistan, Irak, Arakan gibi ülke ve bölgelerinde bulunduğu toplam 20 ülkede mağdurlara destek olduk, acıları paylaştık, buruk girilen bayramda yüzlerin biraz olsun gülmesine çalıştık. Kurulduğumuz 2007 yılından beri Gazze, Pakistan, Bosna gibi acı ve zulümlerin bitmediği coğrafyalara odakladık, her yıl yardımlarımızı düzenli olarak yapmaya devam ettik.” dedi.
 
Ayrıca, devam eden “Kardeş Aile Projesi” hakkında da bilgi veren Yılmaz;
Dünya çapında toplam 4 bin kardeş ailemiz bulunuyor. Veren el ile alan eli bir araya getirdiğimiz kardeş aile sistemimizde, ülkelerin ekonomik şartlarına göre 100 TL ya da 200 TL aylık destekle her hayırsever aile bir mağdur aile ile “Kardeş Aile” olabiliyor. Böylece mağdur aileler bir yıl boyunca düzenli destek alabiliyor. Bu rakamların Türkiye'deki yardımseverler için yüksek olmaması, ancak bağışın ulaştırılacağı ülkeler için yeterli olması sistemin en büyük avantajı. Böylece sürdürülebilirlik açısından önemli bir avantaj elde ediyoruz." diye ekledi.

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.