Ramazan'da susuzluğu gidermek için

Ramazan'da susuzluğu gidermek için

Ramazan ayında oruç sürelerinin 17 saate kadar yükselmesi ile iftarla sahur arasında susuzluğu gidermenin püf noktalarını Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu açıkladı.

Ramazan ayında oruç sürelerinin 17 saate kadar yükselmesi ile iftarla sahur arasında susuzluğu gidermenin püf noktalarını Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu açıkladı. İftarla sahur arasında en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini söyleyen Karacanoğlu, “Sudan sonra ikinci alternatif olan ayranı; tansiyon düşüklüğü, halsizlik gibi durumlarda tüketebilirsiniz. Ancak kalorisiz değildir ve tuz içerir. Bu nedenle su dururken ayran içmeyi de tercih etmeyin” dedi.

Özellikle erik, vişne gibi taze mevsim meyvelerinden az şeker veya pekmezle hazırlanan meyve suyu ya da kompostolar uzun süreli su ihtiyacınızı karşıladığını belirten Karacanoğlu, hazır, paketli meyve sularını tercih edilmemsi gerektiğini vurguladı.

Karacanoğlu maden suları için ise “Mineraller içerse de yüksek sodyum içeriği nedeniyle iftarda sonra bir tane içilmesi gün içerisinde susuzluk ve terle kaybettiğimiz mineralleri yerine koyabilmemiz için yeterlidir. Hatta maden suyuyla yapılan ayran ya da cacık da susuzluk hissinizi azaltırken aynı zamanda bel bölgenizi inceltmenize yardımcı olabilir” ifadelerini kullandı.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu çay ve kahve için: “Çay aslında flavonoid adı verilen hücrelerin zarar görmesini engelleyen antioksidanlar içerir. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki taze meyve sebze tüketimi yeterli olmayan bir toplum olduğumuz halde düzenli çay tükettiğimiz için kanser dahil birçok hastalığa karşı antioksidanlar içeren bir bağışıklığa sahibiz. Ancak yine de diüretik, yani su kaybettirici özelliğe sahip, çay ve kahve tüketiminde dikkatli olun. Fazla çay ve kahve tüketimi vücudunuzu susuz bırakmanıza da neden olabilir. Bu nedenle her çay ya da kahve içtiğinizde yanında mutlaka bir bardak su için” dedi. 

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.