Ramazan yufkası Çukurova'da imeceyle hazırlanıyor

Ramazan yufkası Çukurova'da imeceyle hazırlanıyor

Osmaniye'de sabahın ilk saatlerinden itibaren her gün bir başka evin bahçesinde toplanan kadınlar, ramazan öncesinde imece usulüyle iftar ve sahur sofralarında tüketilen yufka yapıyor.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ramazan öncesi hazırlıklarını sürdüren kadınlar, imece usulüyle iftar ve sahur sofralarında tüketilen yufkaları hazırlıyor.

Sabahın ilk ışıklarında başlayıp akşam saatlerine kadar süren zahmetli çalışmayla yapılan yufkalar, iftar ve sahur sofralarında yerini alıyor.

Her gün bir evin bahçesinde toplanan kadınlar, yoğurdukları hamuru bezeler haline getirerek işe başlıyor. Kadınların bir kısmı bezeleri oklavayla açarken, diğerleri de bunları saç üzerine seriyor, pişiriyor ve istifliyor.
Ramazan dolayısıyla yufka ekmek mesaimiz yoğun geçiyor

İstiflenen yufkalar, ramazanda yemekten kısa süre önce ıslatılarak sofralara getiriliyor.

Kızyusuflu köyünde yaşayan Nesrin Türkmenoğlu, AA muhabirine, komşularıyla bir araya gelerek ramazan öncesi mesai yaptıklarını söyledi.

Ekmek olarak tükettikleri yufkanın uzun süre bozulmadan ve lezzetli kalabildiğini anlatan Türkmenoğlu, "Her yıl ramazan dolayısıyla yufka ekmek mesaimiz yoğun geçiyor. Ramazanda oruçlu olacağımız için ekmek yapmakta zorlanırız. Bu nedenle imece usulü önceden hazırlanıyoruz. Her gün bir evde ekmek yapıyoruz. Hem komşuluk ilişkilerimiz devam ediyor hem de birbirimize destek oluyoruz. Yufka, ramazan sofralarımızın bereketi ve ayrı bir lezzeti oluyor." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.