Ramazan dolayısı ile Müslümanlara seçim önceliği

Ramazan dolayısı ile Müslümanlara seçim önceliği

Güney Afrika'da seçimler Ramazan ayına tevafuk edince Müslümanlara seçim önceliği getirildi.

Güney Afrika Seçim Komisyonundan Kate Bapela, ramazan ayında Müslümanların oruç tutması nedeniyle istedikleri takdirde "özel oy kullanma" hakkından yararlanabileceklerini ifade etti.

Kararı, Güney Afrika'nın en büyük İslami kuruluşu Müslüman Hukuk Konseyi (MJC) yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler neticesinde aldıklarını söyleyen Bapela, "Bu karar, Müslümanların ibadetlerini kolaylaştırmak için alındı. Dileyen Müslümanlar seçimde engel durumu olanlar için hazırlanan ‘özel oy kullanma’ statüsünden yararlanıyorlar" dedi.

Bapela, başvuru yapan Müslümanların oy verme işleminden 2 gün önce oy kullanmaya başladığını belirterek, "Ülkemizdeki Müslümanların oy verme işlemi esnasında sırada bekleme ya da herhangi başka zor bir durumla karşılaşmadan ibadetlerini daha rahat şekilde yapmaları amaçlandı" diye konuştu.

Güney Afrika’da apartheid (ırk ayrımcılığı) rejiminin sona erdiği 1994 yılından bu yana 6. kez devlet başkanlığı seçimi yapılıyor. 56 milyon nüfusa sahip ülkede Müslümanlar, nüfusun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.