Ramazan Bayramı öncesi yola çıkacak sürücüler dikkat!

Ramazan Bayramı öncesi yola çıkacak sürücüler dikkat!

Uzmanlar, öğlen saatlerinde güneş ışığının asfaltta kırılarak görüş açısını bozduğunu söyleyerek, yola sabah erken saatlerde ya da akşamüstü çıkılmasını önerdi.

Bayram tatilinin 4 güne çıkmasıyla çoğu kişi yollara düştü. Güvenli ve İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Murat Tosun, yaz aylarında olmamız nedeniyle bayram tatili için yola ya sabah erken saatlerde ya da yakın yerler için akşam üstü çıkmak gerektiğini, bu durumun sürüşün daha kolay geçmesini sağlayacağını belirterek, “Zorunluluk yoksa sürücüler öğle saatlerinde yola çıkmamalı” dedi.

Kaza nedeni arkadan çarpma

Tosun, öğlen ışığın asfalt üzerinde kırılmasının görüş açısını bozduğunu kaydetti. Geçen yıl Ramazan Bayramı’nda 92 kişinin öldüğünü, hatırlatan Tosun önlemleri şöyle sıraladı: Yola bakımlı araçla çıkın.  Emniyet kemerinizi takın. Çocuğunuzu koltuğuna oturtun. Toplamda en fazla 8 saat araç kullanın, her 2 saatte bir mola verin. Gece yolculuklarında camların temizliğine daha fazla dikkat edin.  Herhangi bir kazaya karışılması durumunda 155 Polis İmdat ve 112 Acil Servis’i arayın. Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Hitay Güner ise kazaların genellikle arkadan çarpma şeklinde meydana geldiğini açıklayarak öndeki araçla takip mesafesinin korunması ve hız yapılmaması konusunda uyardı.

Kapıkule’de tarihi izdiham

Bayramı baba ocağında geçirmek isteyen gurbetçilerin yoğunluğu nedeniyle, önceki gün Kapıkule Gümrük Kapısı’nda tüm zamanların en çok araç girişi yapıldı. Dün 8 bin 900 gurbetçi aracı Kapıkule’den Türkiye’ye giriş yaptı. Bu araçlarla 38 bin 966 gurbetçi baba ocağına doğru yol aldı. Öte yandan içkarışıklıktan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeliler, bayramı geçirmek için Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçiş yaparak Suriye’ye gitti.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.