Ramazan ayı fırıncıların yüzünü güldürdü

Ramazan ayı fırıncıların yüzünü güldürdü

Kahramanmaraş'ta Ramazan ayında çörek ve pideye yönelik yoğun talep, fırıncı esnafının yüzünü güldürdü.

Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında olan pide ve çörek için fırınlarda yoğun mesai sürüyor. Çift vardiyalı çalışan fırıncı esnafı, eski klasik usulle işlettikleri ateşli fırında vatandaşlara Ramazan pidesi ve çörek yetiştirebilmek için 24 saat yoğun mesai yapıyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun 300 gram pidenin fiyatını 2 lira olarak belirlemesini olumlu bulan fırıncı esnafı, Kahramanmaraş esnafının 300 gram Ramazan pidesini 1 lira 25 kuruştan satışa sunduklarını söyledi.

Ramazan ayının gelmesiyle pide çeşitlerinin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden fırıncı esnaflarından Uğur Süleymanyeli, “Ramazan pidesinin Ankara ve İstanbul’da 300 gram ekmek gramajı 2 liradan belirlenmiştir. Biz Kahramanmaraş’ta 300 gram ekmeğimizin fiyatını, doğal tepsi ekmeklerimizi ve pidelerimizi 1 lira 25 kuruştan veriyoruz. Yumurtalı ve bol susamlı, çift yumurtalı olanları 600 gram gelen pideyi ise 3 liradan veriyoruz” dedi.

Yumurtalı, tereyağlı, susamlı türleriyle yağlı tepsi ekmeğini de menülerine ekleyen Kahramanmaraşlı fırıncılar, ekmeğin daha dayanıklı olması için nohut mayası kullanıyor.

Denetimler arttı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri denetimleri artırdı. Zabıta ekipleri, ekmeklerin hijyenik ortamlarda üretilip üretilmediği, gramajlarının standartlara uygun olup olmadığı gibi konularda denetimlerde bulundular. (İHA)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.