Rafadan Tayfa Berlin'de tanıtılıyor

Rafadan Tayfa Berlin'de tanıtılıyor

Avrupa'nın ilgi ile takip ettiği Avrupa Film Pazarı'nda bu yıl Türkiye'den film ve diziler de tanıtılıyor. Tanıtılanlar arasında başarılı animasyon film Rafadan Tayfa da var.

Uluslararası Berlin Film Festivali ile aynı doğrultuda düzenlenen Avrupa Film Pazarı bu yıl önemli Türk Film ve Dizileri de ağırlıyor. 67 ülkeden 500 katılımcı ve 104 ülkeden 7 bin sektör temsilcisinin bir araya geldiği pazarda filmlerimiz ve dizilerimiz ilgi odağı oldu.

Martin Gropius Binası'nda Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile kurulan Türk sineması standının organizasyonu Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği (UBSD) tarafından yürütülüyor. Kurulan stand ile Türkiye'den yapımlar da tanıtılıyor.

Türk sineması standı sorumlusu Emrah Kılıç, bu yıl standda iki Türk filminin olmasının ilgiyi arttırdığını söylerken, iki film dışında da festivalin resmi programında olmayan filmler de tanıtılıyor.

Deutsche Welle'de yer alan habere göre bu yıl dört filme yönelik market gösterimleri yapıldı. Bu filmler içinde TRT 1'in çizgi dizisi iken sinemaya uyarlanan ve büyük başarı elde eden Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası da var.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.