Rabbimiz camide kalplerimizi birleştirmeyi nasip eylesin

Rabbimiz camide kalplerimizi birleştirmeyi nasip eylesin

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bu topraklarda sadece camilere ihtiyacımız yok, camilerle birlikte müminlerin kalplerini imar etmeye ihtiyacımız var"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bu topraklarda sadece camilere ihtiyacımız yok, camilerle birlikte müminlerin kalplerini imar etmeye ihtiyacımız var. Bu topraklarda ebediyen, barışı birlikte tesis etmeye ihtiyacımız var. Bütün dünyanın, bu topraklarda birlikte inşa edeceğimiz barışa, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe ihtiyacı var" dedi.

Görmez, Afyonkarahisar'da, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları yakınındaki alanda Hacı Mehmet Sayın adına çocukları tarafından inşasına başlanan caminin temel atma törenine katıldı.
Törende konuşan Görmez, geçmişten bugüne Türkiye'nin her tarafına vatanın ve bağımsızlığın simgesi olan camileri, mescitleri yaptıran hayırseverlere teşekkür etti.

Camilerin yüzde 99'unu Kur'an kurslarıyla beraber inşa ettiklerini, hayırseverlerin katkılarıyla yurt dışında da bu tür faaliyetlerinin sürdüğünü anlatan Görmez, "Moskova'da cami inşaatımız bitmek üzere, Washington'da cami inşaatımız bitti, Lefkoşa'da cami inşaatımız devam ediyor. Tiran'da, Üsküp'te, Priştine'de, Mali'de, Kongo'da, Gana'da cami inşaatlarımız devam ediyor. Her biri de Sultanahmet Camii büyüklüğünde, Allah'a hamdolsun" diye konuştu.

Görmez, Hacı Mehmet Sayın ve çocuklarına teşekkür etti.

Bu caminin projesini incelediğini ve çok beğendiğini dile getiren Görmez, şunları kaydetti:

"Çok güzel bir Selçuklu mimarisi, sadece bir cami değil, bir külliye aynı zamanda. Cami imarı ne zaman başlar? Gönül dünyalarımızı o caminin içinde Rahman'ın secdesinde buluşturmaya başladığımız zaman başlayacak. Yüce Rabbimiz bize camilerimizde kalplerimizi birleştirmeyi nasip eylesin. Hazreti Mevlana, 'Kabe, Azeroğlu İbrahim'in inşa ettiği bir binadır fakat dil, kalp, celil ve ekber olan Allah'ın binasıdır' demiştir. Sevgili Peygamberimiz Kabe'yi tavaf ederken Kabe'ye şöyle hitap etmiştir; 'Ey Kabe, ne kadar yücesin, ne kadar hoşsun, ne kadar güzelsin, kadrin ne kadar yüce fakat Allah'a hamdolsun ki bir müminin kalbi senden daha yücedir.' Bu topraklarda sadece camilere ihtiyacımız yok, camilerle birlikte müminlerin kalplerini imar etmeye ihtiyacımız var. Bu topraklarda ebediyen, barışı birlikte tesis etmeye ihtiyacımız var. Bütün dünyanın, bu topraklarda birlikte inşa edeceğimiz barışa, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe ihtiyacı var."

Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen tarafından dua ettirildikten sonra Hacı Mehmet Sayın Camisi'nin temeline ilk harç döküldü.

Törene, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.