Putin: Rusya Müslümanları için önemli bir olay

Putin: Rusya Müslümanları için önemli bir olay

Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova Merkez Camisi açılışının tüm Rusya Müslümanları için önemli bir olay olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Merkez Camisi'nin açılış törenine katılmak üzere Moskova'ya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü. 

Moskova yakınlarındaki Novo-Ogaryevo Başkanlık Rezidansı'nda gerçekleşen görüşmede konuşan Putin, ziyaret vesilesiyle ikili ilişkiler ve bölgesel konuları değerlendirme fırsatı yakalamaktan memnun olduğunu söyledi. 

Putin, Moskova Merkez Camisi açılışının tüm Rusya Müslümanları için önemli bir olay olduğunu belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kudüs'deki gelişmeler nedeniyle Filistin'in gergin bir dönemden geçtiğini kaydederek, İsrail'in yerleşim politikasını sürdürdüğünü ve Yahudi yerleşimcilerin "terörist faaliyetlere" devam ederek neredeyse her gün Filistinli gençlerin ölümüne neden olduklarını ifade etti. 

Abbas, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine değinerek, "İsrail, Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında bölmeye çalışıyor. Bölmekten kastım ibadet yerleri ve zamanı. Müslümanlar belli bir zamanda bir yerde, Yahudilerin ise başka bir kısımda başka bir zamanda ibadet etmesi" diye konuştu. 

Suriye'deki durumdan endişe duyduklarını dile getiren Abbas, krizin siyasi çözüm zamanı geldiğini savundu. 

Rusya Devlet Başkanı Putin, dün de Moskova'ya çalışma ziyareti düzenleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.