'Putin ile İbadi görüşmesinde askeri işbirliği değerlendirildi'

'Putin ile İbadi görüşmesinde askeri işbirliği değerlendirildi'

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin Rusya'yı ziyareti sırasında Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede askeri teknik işbirliğinin gündeme geldiğini söyledi.

Moskova'da basın mensuplarına açıklama yapan Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ile İbadi'nin dün yaptığı görüşmeye dair bilgi verdi. 

Peskov, "Görüşmede askeri teknik alandaki işbirliği değerlendirildi. Bu diyalog uzmanlar seviyesinde düzenli olarak devam edecek. Ayrıca Suriye, Irak ve Yemen'deki durum ve terörist grupların oluşturduğu tehdit konuları da detaylı şekilde ele alındı" dedi. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konuyla ilgili daha önce yaptığı değerlendirmede, "Irak'ın savunma kapasitesini geliştirmesi ve DAEŞ'i kendi topraklarından atması için silah sevkiyatı konusunda mümkün olan tüm isteklerini karşılamak için çaba göstereceğiz" demişti. 

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, temaslarda bulunmak için geldiği Rusya'da Putin dışında mevkidaşı Dmitriy Medvedev ile de görüşmüştü. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.