Prof. Şener Dilek'ten Nur talebelerine koronavirüs günleri için tavsiyeler

Prof. Şener Dilek'ten Nur talebelerine koronavirüs günleri için tavsiyeler

Salgın dönemine dair önemli tavsiyeler

RİSALEHABER

Prof. Dr. Şener Dilek, koronavirüs salgını ve tedbirleri ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

"Musibet zamanları dua, iltica ve istiğfar zamanlarıdır" diyen Dilek'in açıklaması şöyle:

Aziz Kardeşler,

Her zamanın bir hükmü var. Müdebbiriyet, hikmet, maslahat, kul hakkına riayet, ulul emre itaat -bu dehşetli hastalık zamanında- lazım ve elzemdir. Zaman, azami dikkat, teyakkuz, hıfz ve muhafaza içinde kardeşlerimizi korumak zamanıdır. Zaman denizi asude değil ki, balık tutalım, denize açılalım. Dalgalar dehşetli. Tsunami bütün dünyayı vurmuş. 

Tövbe, istiğfar, ilticaya daha ziyade yönelelim

Tebliğimizi internet üzerinden yapalım. Musibet zamanları dua, iltica ve istiğfar zamanlarıdır. Bu sırra mebni kendi alemimizde iç murakabe yapalım. Dersimizi daha ziyade okuyalım. Tövbe, istiğfar, ilticaya daha ziyade yönelelim. 

“Gecenin abidi olmayan gündüzün mücahidi olamaz” sırrıyla mübarek kandil geceleri gibi gecelerimizi ihya edelim. Kur’an, Cevşen, salavat ve istiğfar ile daha ziyade meşgul olalım. 

Risaleleri önce nefsinize okuyun, nefsinizde yaşayın

Muazzez Üstadımızın “insanın Hikmet-i hilkatı ve sırrı camiiyyeti ise; her zaman, her dakika Halıkına iltica ve yalvarmak ve hamd ve şükür etmek olduğundan, insanı dergahı İlahiyeye kamçı vurup sevkeden en keskin ve müessir saik hastalıklar olduğu” hükmüyle ve hususan “nefsini islah etmeyen başkasını islah edemez” sırrıyla amil olmaya ciddi gayret gösterelim.

Zamanın hakimane fetvası: İç aleminizi ıslah ve tekmil edin. Takva zırhınızı giyin, kılıçlarınızı keskinleştirin. Evlerinize dönün. İhmal ettiğiniz çoluk çocuğunuza sahip çıkın. Risaleleri önce nefsinize okuyun, nefsinizde yaşayın.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum