Prof. Dr. Hasan Hüsrev Hatemi vefat etti
Türkiye'de hem tıp dünyasında hem de edebiyat alanında tanınan önemli isimlerden Prof. Dr. Hasan Hüsrev Hatemi, 88 yaşında vefat etti
Hatemi'nin vefatını Dergah Yayınları sosyal medya hesabından duyurdu.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Prof. Dr. Hasan Hüsrev Hatemi, bu fani dünyaya veda etti. Ağabeyimiz, dostumuz, doktorumuz, dert ortağımız, yazarımızdı. Yüce Allah onu rahmet deryalarında ağırlasın, ailesine, meslektaşlarına, dostlarına, talebelerine sabırlar ihsan eylesin. Nice hastaya şifa, nice talebeye ilim, nice insana tebessüm, nice çiçeğe göz oldu. Yol gösterdikleri, elinden tuttukları, sohbetine mahrem ettikleri daha fazladır. Şimdi bunların hepsi onun ahiret yolculuğunda heybesinden taşıyor. 'İyi biliriz' Hatemi ağabey. Yolun açık, mekanın cennet olsun."
Özellikle iç hastalıkları (dahiliye) alanındaki çalışmalarıyla ve şiirleriyle bilinen Hatemi, 12 Aralık 1938'de İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimi aldı ve uzun yıllar aynı fakültede öğretim üyeliği yaptı.
İç hastalıkları uzmanı olarak akademik kariyerini sürdüren Hatemi, pek çok öğrenci yetiştirerek tıp eğitimine katkı sağladı.
Hatemi, aynı zamanda şiirin yanı sıra deneme ve hatıra türlerinde eserler verdi ve yazılarında insan, hayat, ölüm, kader, inanç ve tasavvuf konularını işledi.
Usta kalemin yazdığı eserler arasında "Yozlaşmadan Uzlaşmak", "Kelimeler Kitabı", "N'etti Bu Yunus N'etti", "Kuşlar ve Zaman", "Gelin Tanış Olalım" ve "Ömür Süvarisi" yer alıyor.
Said Nursi için 1956'da uyarıldım, 1965'te anlamaya başladım, 1985'te anladım
aa

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.