Prefabrik üretimle tasarruflu üretim şansı

Prefabrik üretimle tasarruflu üretim şansı

Türkiye Prefabrik Birliği Genel Sekreteri Bülent Tokman Dünya gazetesine yaptığı açıklamada "Prefabrik özellikle zaman konusunda büyük avantaj sağlıyor" dedi.

İşte Tokman'ın öne çıkan mesajları:

-Türkiye Prefabrik Birliği olarak projeci, tedarikçiler dahil prefabrik sektörünün tüm unsurlarım bir çatı altında toplamayı hedefliyoruz. Sektörde şu anda 137 firma var ve bunlardan 35 tanesi bize üye.

-Türkiye'de üretim kapasitesi 2.5 milyon ton olup. üyelerimiz yüzde 65-70 kapasite kullanımıyla 2 milyon metreküp civarında üretim yapıyor. Talebe bağlı üretim yapıyoruz. Stok üretimimiz yok. Dış ticaret fazla yok.

- İşimizin özelliği gereği, sipariş alıp hemen üretimi gerçekleştirip teslim ediyoruz. Paranın da hemen tahsil edilmesi gerekiyor. Oysa inşaat sektöründe işler pek de bu şekilde yürümüyor.

- Büyük konut projelerinde prefabrik teknoloji daha çok kullanılmaya başlanacak. Son zamanlarda AVM yatırımcıların prefabrik kullanımı çok arttı.

- Biz de sektörümüze yönelik eğitim için İNTES'le birlikte çalışıyoruz. Prefabrik üretim konusunda çok fazla akademik kadro olmadığı için sektörün ihtiyacı elemanlar okullarda yetişemiyor. Eğitimin piyasada halen bu işi yapanlar tarafından verilmesi gerekiyor. Yüksekokullarda dolaylı eğitimi alıp da 2-3 ay stajla sektöre geçip boşluğun kapatılabileceği bir durum yok.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.