Polis, Google'ın sürücüsüz aracını çevirdi

Polis, Google'ın sürücüsüz aracını çevirdi

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde test sürüşü yapan Google'ın sürücüsüz aracı, çok yavaş gittiği gerekçesiyle polisler tarafından durduruldu.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde test sürüşü yapan Google'ın sürücüsüz aracı, çok yavaş gittiği gerekçesiyle polisler tarafından durduruldu. Google yaptığı açıklamada, "Çok yavaş sürmek mi? Eminiz insanlar bu nedenden dolayı polisler tarafından bu kadar sık durdurulmuyordur' dedi.

Google'ın bir süredir ABD'nin Kaliforniya eyaletinde test sürüşü yaptırdığı sürücüsüz araçlarından biri  Mountain View'da trafik polisleri tarafından çok yavaş gittiği gerekçesiyle durduruldu. 

Olay, Zandr Milewski isimli bir Facebook kullanıcısının sürücüsüz aracın polisler tarafından kenara çekildiği anı gösteren fotoğrafı paylaşmasıyla duyuldu.

Milewski, kendi paylaşımına yaptığı bir yorumda paylaştığı fotoğrafa açıklık getirerek, arabanın içerisinde oturan kişiyle konuştuğunu ve polislerin aracı neden çok yavaş gittiğini sormak için durduğunu belirtti. 

2-022.jpg

Olayın ardından açıklama yapan Google, "Çok yavaş sürmek mi? Eminiz insanlar bu nedenden dolayı polisler tarafından bu kadar sık durdurulmuyordur'' dedi. 

Aracın neden yavaş gittiğini merak eden polislere de yanıt veren Google, güvenlik nedenlerinden dolayı aracın hızının saatte yaklaşık 40 kilometre ile sınırlı olduğunu belirtti. ''Araçlarımızın sokaklarda korkunç bir şekilde değil arkadaşça var olmasını istiyoruz'' diyen Google, şimdiye kadar hiç bir aracının trafik cezası almadığını vurguladı.  

Kaynak: Aljazeera

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.