Poliçesi düzenlenmeyen sigorta bedeli geri alınabilecek

Poliçesi düzenlenmeyen sigorta bedeli geri alınabilecek

Mahkeme, poliçesi hazırlanmayan ve yapılmış gibi parası alınan sigorta bedelinin tüketiciye geri verilmesine hükmetti.

Mahkeme, bir vatandaşın kullandığı krediden yapılan kesintilerin iadesine yönelik açtığı davada, poliçesi hazırlanmayan ve yapılmış gibi parası alınan sigortanın bedelinin tüketiciye geri verilmesine hükmetti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir tüketici, bankadan çektiği 48 bin liralık konut kredisi kapsamında 43,49 lira olan sigorta bedelinin de içinde bulunduğu 2 bin liranın iadesi talebiyle İstanbul 5. Tüketici Mahkemesi'nde dava açtı.

Mahkeme, bilirkişi raporlarına da dayanarak, "kredi nedeniyle sigorta pirimi tahsil edilmiş ise de poliçe ibraz edilmediği" için sigorta bedeli olan 43,49 lira ile diğer kesintilerin tüketiciye iadesine karar verdi.

Bilinçli Tüketiciler Platformu Sözcüsü Mehmet İmrek, kredi sözleşmesi uyarınca bankanın, tüketiciden "kredi tahsis ücreti, ekspertiz ücreti, ipotek fek ücreti ve sigorta primi" kesintileri yaptığını belirterek, "Sigorta primi kesen banka, tüketiciye poliçe vermemişse, alınan bedeli tüketiciye geri iade etmek zorundadır. Bu mahkemece karara bağlanmıştır. ​Tüketiciler, poliçesi kendisine verilmeyen sigortayla ilgili yapılan kesintinin iadesi için Tüketici Hakem Heyetine başvurabilir" dedi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.