Plüton'un hilali ortaya çıktı

Plüton'un hilali ortaya çıktı

New Horizons uzay aracının Dünya'ya gönderdiği en yeni fotoğraf, Plüton'un güneş ışığıyla aydınlanan hilal görüntüsünü ortaya çıkardı.

NASA, Plüton'un atmosferine ait ilk olarak Eylül ayında çekilen fotoğraflara bir yenisini ekledi. Fotoğraf, Plüton'un puslu atmosferinin güneş ışığıyla aydınlanan kısmını net bir şekilde gösteriyor. 

NASA açıklamasında, fotoğrafın 14 Temmuz 2015'te New Horizons'ın yaptığı yakın geçiş esnasında çekildiğini belirtti. Uzay aracı, Plüton'a en çok yaklaştığı andan sadece 15 dakika sonra bu görüntüyü elde etti. 

Fotoğrafın aydınlık olan sağ tarafından kalan ve batıya uzanan Sputnik Planum bölgesi, zirveleri sisle kaplı 3,500 metreye uzanan dağlar içeriyor. Sputnik Planum'ın güneyi ise içerdiği buzullarla daha düz bir alan oluşturuyor. 

New Horizons'ın MVIC kamerasıyla 18 bin kilometre mesafeden çekilen fotoğraf, 700 metre çözünürlüğe sahip. Kuiper Kuşağı'na doğru yol alan New Horizons, yaklaşık bir yıl boyunca Plüton sistemine ait fotoğraflar göndermeye devam edecek. 

Kaynak: NASA, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.