Plüton'da su izlerine rastlandı!

Plüton'da su izlerine rastlandı!

New Horizons'ın gönderdiği Plüton görselleri, analiz edilmeye ve çıkarımlar yapılmaya devam ediliyor. Son olarak ise NASA, görsellerde farklı detaylar yakalamışa benziyor!

Tarihi bir başarı elde eden ve deyim yerindeyse Plüton’u yeniden keşfeden New Horizons, gönderdiği görseller ile yeni detaylar kazandırmaya devam ediyor.

Bilim insanlarının gelen görselleri detaylı olarak incelemesi, Plüton hakkında yeni detayların da edinilmesine olanak sağlıyor.

Son olarak ise görsel analizlerinden, Plüton üzerinde su kalıntıları olduğu detayları aktarıldı.

Detaylı incelemeleri devam eden Plüton görsellerinde, Viking Terra ismi verilen bölgede farklı bir yapıya rastlandığı açıklandı. Yapılan açıklamada belirtilen bölgede, kirli sudan oluşmuş bir buz dağı bulunduğu düşünüldüğü kaydediliyor. Ancak ne yazık ki söz konusu ve düşünce ile ilgili detaylı çıkarımlar henüz yapılamıyor. Zira Mars yüzeyinde olduğu gibi Plüton üzerinde herhangi bir keşif aracı bulunmuyor.

Anlaşılan o ki aktarılan ve aktarılmaya devam eden Plüton görsellerinin detaylı incelemeleri, farklı çıkarımlara vesile olmaya devam edecek.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.