PKK'nın 'Dürümlü Katliamı' unutulmadı

PKK'nın 'Dürümlü Katliamı' unutulmadı

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında geçen yıl mayıs ayında PKK'lı teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu yaşamını yitiren 16 kişi unutulmadı.

Terör örgütü PKK mensuplarının Bingöl'ün Genç ilçesinde gasp ettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs 2016'da Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında infilak ettirdiği katliamın acısı ilk gün gibi taze.

36 çocuğun yetim, 8 kadının dul kalmasına neden olan terör saldırısında hayatını kaybeden 16 kişinin yakınları saldırının yıl dönümünde bu acıyı derinden yaşıyor.
"Her kapı çalışında dışarı fırlıyoruz"

Saldırıda kardeşini ve akrabalarını kaybeden Hacı Çelebi Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acılarının ilk günkü gibi büyük olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Aradan bir yıl geçmesine rağmen her kapı ve telefon çalışında dışarı fırlıyoruz, telefona koşuyoruz. Geleceklermiş gibi bir his var içimizde. Yetim kalan çocuklar babalarını çok özledi. Bazen çocukları etrafımda toplayıp konuşuyorum, 'Amca bizim babamız işe gitti, gelince bize oyuncak alacak, bisiklet alacak." diyorlar. Büyük olanlar anlıyor. Fakat onların da bunu kabullenemediğini görüyoruz."
"PKK, FETÖ, DEAŞ, başları birdir"

Katliamın yıl dönümünde mevlit vermek için hazırlık yaptıklarını anlatan Yaman, terör örgütüne tepki göstererek, "Bunu PKK yapıyor. PKK, FETÖ, DEAŞ, başları birdir. Bu hangi dinde, ırkta, kitapta vardır? Bir yıl değil bin yıl da geçse bu acı unutulmaz. Günden güne bu acı yeşerecek." diye konuştu.
"Allah hakkımızı bırakmasın"

Saldırıda eşini kaybeden Aynur Yaman, başka benzer acılar yaşanmaması için dua ettiklerini belirtti.

Oğlu 4 aylıkken babasının hayatını kaybettiğini ifade eden Yaman, "Kızım Elanur her akşam babasının tabağını ayırıyor, 'Babam gelip, yemek yiyecek.'diyor. Babasının yokluğuna hiç alışamadı. Çocuklar babasız, anneler gözü yaşlı kaldı. Allah hakkımızı bırakmasın." dedi.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.