PKK İslam'la savaşıyor

PKK İslam'la savaşıyor

Teröristler daha önce de camiyi üs olarak kullanmış, Kuran-Kerim’leri siper yapmıştı

Terör örgütü PKK, kanlı saldırılarına devam ederken, bir yandan da ülkenin tarihi ve kültürel miraslarını yok ediyor. Başta Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari olmak üzere Doğu bölgesinde camilere saldırılar düzenleyen örgütün hedefinde bu kez de Osmanlı'nın Diyarbakır'daki ilk eseri olan Fatihpaşa Camii vardı. Sur ilçesinde, terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü, sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalleden biri olan Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Fatihpaşa Camii, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla taranarak ateşe verildi. Kubbelerinin kurşun kaplı olmasından dolayı “Kurşunlu" diye de anılan 500 yıllık Fatihpaşa Camisi cayır cayır yanarak üzerindeki tarihi izleri kaybetti.

Cemaat camiden kovuldu

Teröristlerin camilere yönelik yaptığı saldırılar bunlarla sınırlı değil. Daha önce Diyarbakır, Siirt, Mardin ve Ağrı'daki camileri işgal eden teröristleri buraları cephaneliğe çevirmişti. Siirt'te 1 Kasım tarihinde Şeyh İsmail Camisi'ne gelen teröristler sabah ezanın okunmasının ardından camiye girdi. Cemaati dışarıya çıkaran teröristler, sokak olayları ve 'isyan' çağrısında kullanılmak üzere silah ve mühimmat sakladı. Teröristlerin işgali polisin operasyonu ile son buldu. 6 Kasım tarihinde özel harekatın düzenlediği operasyonu ile teröristler etkisiz hale getirilmişti. Camide 1adet roketatar, 8 adet antipersonel roket başlığı, 7 adet antitank roket başlığı, 15 adet sevk motoru ile çok sayıda kanas mermisi ve 4 adet telsiz ele geçirilmişti. Mardin'in Abdulkadir Paşa Mahallesi'ndeki Hacı Şemsettin Yusma Camisi'ni mühimmat deposu olarak kullandığı ortaya çıkmıştı. Cami içi ve çevresinde üstü seccade ile örtülü çok sayıda roketatar, uzun namlulu silah ele geçirilmişti.

Kuran-ı Kerim'i siper yaptılar

kuran_siper.jpg

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde üs olarak kullandıkları tarihi Kurşunlu Camii'ne ağır hasar veren PKK'lı teröristler, Kuran-ı Kerim'leri de siper yapmıştı. Güvenlik güçlerinin 12 Kasım'da düzenlediği operasyon ile cami teröristlerden temizlenmişti. Teröristlerin karargah olarak kullandığı, silah ve mühimmat yığınağı yaptığı caminin, kapı, duvar ve camlarında oluşan hasar, tarihi dokuda derin izler bırakmıştı.

Teröristler İslam'la savaşıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camisi, terör örgütü PKK'nın hedefi oldu. Önce kurşunlanan sonra da yakılan tarihi mabedin gördüğü muamele vatandaşları çileden çıkardı. Sosyal medya üzerinden #Mabedimedokunma etiketiyle tepkilerini dile getiren vatandaşlar, camilerin milletin vicdanı olduğuna işaret ederek, terör Örgütü PKK'ya lanet yağdırdı. Bir vatandaş, “Kurşunlu camiyi yakanlar ile Dört Ayaklı Minare'ye saldıranlar aynı.. Diyarbekir'deki Tarihi Kurşunlu Camii PKK tarafından ateşe verildi. PKK'nın dini imanı yok. Teröristlerin savaşı İslam'la. Halkını yok edemediniz tarihine mi göz koydunuz vicdansızlar" diyerek tepki gösterdi. Bölücü terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'nin Allah ve peygamber düşmanı olduğuna dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları, cami yangınını din düşmanlığı olarak nitelendirdi. 

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum