Pilottan kuleye leylek uyarısı

Pilottan kuleye leylek uyarısı

İstanbul Atatürk Havalimanı uçuş trafiğinde zaman zaman aksamaya neden olay kuş sürüleri için o an havada olan bir pilot, kuleyi uyardı. Pilot kuleye yüze yakın leyleğin Kuzey’e doğru gittiği bilgisini verdi.

Atatürk Havalimanı üzerinde ve çevresinde uçan kuş sürüleri zaman zaman hava trafiğini tehlikeye sokuyor. Kuş-uçak çarpışmaları sonucu gerçekleşen olaylarda ciddi sorunlar yaşanırken bazı pilotlar kuş sürüsüyle çarpıştıktan sonra havalandığı piste geri dönmek zorunda kalıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan olayda pilot kule ile irtibat kurarak bir leylek sürüsü hakkında uyarı yaptı. Pilot: “Yaklaşık 100 tane leylek var. Bilginiz olsun, dönüşteler. Kuzey’e doğru devam ediyorlar” bilgisini verdi.

Gelişen teknolojiyle beraber Türkiye’de kuş sürülerinin uçaklar için sorun olmaması için havaalanını ve çevresini sürekli izleyen bir radarın, uçuş sahasındaki hareketleri anlık olarak göstermesi, uçak-kuş çarpışmalarında kuşların bir adım önüne geçilmesi alanında önemli adımlar atılmıştı.

iha 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.