Peygamberimizle insanlık yeniden dirildi

Peygamberimizle insanlık yeniden dirildi

Kutlu doğum programları yurt genelinde yğun ilgiyle kutlanmaya devam ediyor...

RisaleHaber-Haber Merkezi

Türkiye Peygamberini konuşuyor. Kutlu Doğum haftası büyük bir ilgi ve heyecanla kutlanıyor. Doğusu Batısı, Kuzeyi Güneyi Sevgili Peygamberi Hz. Muahmmed'i (asm) anmak için salonları dolduruyor.

İşte onlardan bir demet:

ANKARA'DA KUTLU DOĞUM SEMİNERİ

Yeni Asya Gölbaşı Temsilciliği'nin organize ettiği "Alemlere Rahmet Hz. Muhammed" adlı seminer, M. Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Araştırmacı-Yazar Halil Uslu'nun sunacağı seminer 20 Nisan Salı günü saat 20.00'de gerçekleştirilecek.

Ahlat'ta ağlatan Kutlu Doğum coşkusu   
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, 1439 yıl önce Peygamber Efendimiz'in doğumuyla dünyanın aydınlanmaya başladığını, kıyamete kadar da o nurun etkisini sürdüreceğini söyledi.
Kutlu Doğum Haftası kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen 'Kur'an ve Hazreti Peygamber' konulu konferansta konuşan Keskin, Hazreti Peygamber'in hayatından kesitler anlattı. Kur'an-ı Kerim'in önemi üzerinde duran Keskin, "İslam gelmeden önce insanlık cahiliye çağını yaşıyordu. Zulüm ve ahlaki çöküntüye 'dur' diyecek bir hidayet rehberine ihtiyaç vardı. Tüm insanlığın beklediği, ilahi kitaplarla müjdelenen son peygamber Hz. Muhammed'in gelişiyle insanlık manen yeniden dirilmiş ve saadet asrına şahit olmuştur." dedi.
Kapalı spor salonunda düzenlenen konferansta konuşan İlçe Müftü Vekili Ali Çebi de, Kutlu Doğum haftasının sıradan bir gün veya hafta olmadığını, bu davanın başlangıcında Allah Rasülü'nün olduğunu kaydetti.
Konferansın ardından Kur'an Kursu öğrencileri tarafından Veda Hutbesi okundu. 'Ellerine Muhammed'in' isimli duygu yüklü bir şiir okuyan Tuğba Nezahat Bozkaya, katılımcıları ağlattı. İmam hatip lisesi ilahi grubu da, büyük beğeni topladı. Konferans sonunda Ahlat Müftülüğü'nce düzenlen 40 hadis ezberleme yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi.


Kutlu Doğum Haftası Bayburt'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı   
 
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Bayburt'ta cezaevindeki mahkumlar ve hastanelerde yatan vatandaşlara gül verildi.
Bayburt'ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak 'Kur'an ve Hz. Peygamber' konulu konferans düzenlendi. İl Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansta konuşan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Yaylalı, Kur'an'ın okunup anlaşılmaya çalışılması gerektiğini söyledi. Kur'an'ın hükümlerinin hayata yansıtıldığı, Hz. Peygamber (SAV)'in gerçek manada rehber edinildiği anda hakiki Müslümanlığın yaşanacağının altını çizen Prof. Dr. Yaylalı, ancak bu şekilde iki cihanda mesut ve bahtiyar olunabileceğini ifade etti.
Bayburt Müftüsü Peyami Güngör ise Hz. Muhammed'in sadece Kutlu Doğum Haftası'nda değil yaşantı boyunca örnek alınması gerektiğine vurgu yaptı.
Bu arada İl Müftülüğü tarafından oluşturulan kutlama komitesi hafta nedeniyle ilk önce cezaevindeki mahkumları ziyaret ederek Kutlu Doğum Haftası ile ilgili bilgi verdi. Mahkumlara ilmihal kitapları da hediye eden kutlama komitesi daha sonra Bayburt Devlet Hastanesi'ne geçerek hastalara geçmiş olsun dileklerini sunup gül takdim etti.
Hafta dolayısıyla İl Kültür Merkezi'nde ise bayanlara yönelik Kaleardı Kız Kur'an Kursu yöneticisi Semra Bozkuş'un organizesiyle Hz. Peygamber'in hayatı slay gösterisiyle anlatıldı. Kutlamalara katılanlara müftülük tarafından Kur'an-ı Kerim Meali ve İslam İlmihali hediye edildi.


Roman Mahallesi'nde Kutlu Doğum coşkusu yaşandı   
 
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde Roman vatandaşlar tarafından üç yıldır düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin bu yıl dördüncüsü yapıldı. Hz. Muhammed'in hayatının anlatıldığı etkinlikte, katılımcılar duygulu anlar yaşadı.
Cami Kebir Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşların katıldığı programa Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Bilge, Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Karabacak, İlçe Müftüsü Arif Şahin, din görevlileri Nuri Akaya, Recep Özden ve emekli Manisa Turgutlu müftüsü Abdullah Mecid de iştirak etti.
Müftü Arif Şahin, din görevlilerinin ilahi okudukları etkinlikte Hazreti Peygamber'in ahlakı, cömertliği, sevgisi, hoşgörüsü ve terbiyeciliğini anlattı. Hazreti Peygamber'in örnek aile hayatını, hanımlarına davranışını ve yumuşak huyluluğunu dile getirdi.
Emekli Müftü Abdullah Mecid ise insanların, Hazreti Muhammed'e uyduğu ölçüde hayatına sevinç ve huzur katabileceğine işaret etti. Hz. Muhammed'in hayatından kesitler sundu. Hz. Muhammed'in sahabelere karşı davranışlarını örnekler eşliğinde anlattı. İnsanlığın, her geçen dönem Hazreti Peygamber'in varlığına daha çok ihtiyaç duyduğunu dile getiren Mecid, onun getirdiği anlayış ve yaşayışa bütün insanların ihtiyaç hissettiğini aktardı.
Hazreti Muhammed'in hayatından çeşitli örnekler veren Mecid, "Geçmişte de, gelecekte de hiçbir insan onun ulaştığı kulluk seviyesine ulaşamaz." dedi.