Peygamberimizin örnek hayatını hayatımızın merkezine koymalıyız

Peygamberimizin örnek hayatını hayatımızın merkezine koymalıyız

Elazığ’da “Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed” (sav) başlıklı Kutlu Doğum konferansı düzenlendi.

Risale Haber - Haber Merkezi

Keban İlçe Müftüsü Abdülhamit Pehlivan'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Hayrat Vakfı Elazığ Temsilcisi Dr. Ayhan Mirza İnak günün anlamına yönelik bir açılış konuşması yaptı. Daha sonra programa telefon bağlantısı ile katılan Hayrat Vakfı Başkanı Muhterem Said Nuri Ertürk Efendinin duası ile devam edildi.

 “Peygamberimizin Örnek Hayatını Hayatımızın Merkezine Koymak Mecburiyetindeyiz”        

Programa ilk konuşmacı olarak katılan Hayrat Vakfı Bitlis Temsilcisi Sayın İsmail Haluk Pütkül, “Sevgili Peygamberimiz’i hayatımızın merkezine koymak mecburiyetindeyiz. Efendimiz’i hayatımızın merkezine koyduğumuz zaman asr-ı saadete benzer bir hayatı yaşarız. Ne zaman ki Efendimizin mübarek, nurani yaşantısından uzaklaşırsak ise işte o zaman üzüntüler, kederler, mutsuzluklar bizi bulacaktır.” dedi

Pütkül’ün konuşması Peygamberimiz’in (asm) hayatından örnek olaylarlarından günümüze mesajlar taşıdı.

“İnsan Ait Olduğu Zatın Şerefiyle Şereflenir”

Programa Isparta’dan teşrif eden Hayrat Vakfı Isparta Temsilcisi Sayın Muhlis Körpe imanın ve İslamın insana verdiği değer üzerine şöyle konuştu: 

“Hz. Peygamber geldi ve dedi ki; siz önce doğru bir yaratılış düşüncesine sahip olmanız lazım. Ben kimim? Ben kime aitim? Ben kimin eseriyim? Ben kimin kuluyum? İnsan ait olduğu yerin şerefiyle şereflenir. Hz. Peygamber (asm) size bir hurma yollasa ne yaparsınız o hurmaları? Yeseniz çekirdeklerini atar mısınız? Atmazsınız. Kabını? Atmazsınız, saklarsınız. Sebep, çünkü size verilen hurmanın kime ait olduğunu biliyorsunuz.”

“Sevgili kardeşlerim; 20. yy. Batı felsefesi, Avrupa felsefesi, İslam dünyasını sömürgeleştirdi. Sömürgeler vasıtasıyla  dinsizlik fikirlerini İslam memleketlerine empoze ettiler. Batı felsefesi, insan nedir? İnsan kimin eseridir? İnsan kimin kuludur? Sorusuna cevap bulamadı. Şimdi bu zihniyet bir yaradılış harikası olan insana nasıl bir tarif yapacak? insanın yaratılışını nasıl doğru yorumlayacak? Batı felsefesi diyor ki insan atomların tesadüfen toplamından oluşan bir canlıdır. İnsan tesadüf rüzgarlarının bir eseridir. İnsanın kaderi gökteki yıldızların dönüşüne bağlıdır. Allah aşkına soruyorum sizlere; insana atomların tesadüfen toplamından bir araya gelmesinden ibaret bir varlık gözüyle bakan bir felsefe insana hangi izzeti, hangi şerefi verebilir?” diyen Körpe insanın onur kaynağının Allah’a iman ve islamiyetle şereflenmek olduğunu ifade etti.

Nurettin Ardıçoğlu Konferans Salonu’nda 30 Nisan Cumartesi günü saat 20.30’da düzenlenen programa Elazığlılar büyük rağbet gösterdi. Yaklaşık iki saat süren program, sakal-ı şerif gösterimiyle son buldu. Salavatlar eşliğinde Peygamber Efendimizin (asm) sakalını ziyaret eden Elazığlılar duygu dolu anlar yaşadılar.

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.