Peygamber Efendimizin de sevdiği tatlı: Sahine

Peygamber Efendimizin de sevdiği tatlı: Sahine

Hz. Muhammed (s.a.s) dönemi İslam mutfağında yer alan ve bugün dahi ismi çok az bilinen “sahine” iftar sofralarını süslüyor.

Hoşgörü ve paylaşmanın sembolü; manevi ve uhrevi duyguların ön plana çıktığı Ramazan Ayında iftar ve sahur sofraları önemli bir yer taşıyor şüphesiz…

Uzayan günler, artan sıcaklıklar, on yedi saat süren oruç, sabırsızlıkla beklenen ve hafızalarda yer eden, sevdiklerimizle birlikte geçirdiğimiz iftar saatleri…

34r8b_1435833850_038.jpgRamazan ayı ile birlikte sofralara bereket geldi. Ülkemizin dört bir köşesinden en özel yöresel lezzetler sofralara taşındı. İftariyeliklerden, soğuk başlangıçlara, ara sıcaklardan, ana yemeklere, tatlılara, soğuk içeceklere kadar onlarca çeşit iftarda bize eşlik ediyor. 

Bir Lokantanın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Ramazan Bingöl, ramazan menüsüne dahil ettikleri bir lezzete dikkat çekiyor; “Sahine” 

Sahine’nin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) dönemi İslam mutfağında yer alan lezzetlerden biri olduğunu ve içeriğini ise bal, tereyağı ve tahin oluşturduğunu anlatan Ramazan Bingöl, “Alınan her gıdanın, insanın iyi ya da kötü davranmasına yol açan enerjiye dönüştüğünün farkında olan Hz. Peygamber ve ashabı, yedikleri yemeğin nasıl bir davranışa vesile olacağının endişesini taşımışlar. Bu sebeple sadece ramazan ayında değil her vakit sağlıklı gıdalar tüketmeye özen göstermişlerdir. Bu lezzetlerden biridir sahine. İçeriğine baktığımızda nasıl bir enerji, şifa ve lezzet deposu olduğunu görmek mümkün. Ramazan ayında İslam mutfağından bir esintiyi misafirlerimiz ile buluşturmaktan ve gelen olumlu tepkilerden oldukça memnunuz” diyor.

enerji_sifa_ve_lezzet_deposu_sahine_1435833805_1642.jpg

Öte yandan Sahine'yi evde yapmak isteyenler için de tarif veriliyor. Bir Kaşık Bal, Bir Kaşık Tereyağı ve Bir Kaşık Tahini derin bir kapta güzelce karıştırın ve pürüzsüz bir kıvama getirip ramazan pidesi ile servis edin.  (Kaynak ve Tarif: Ömür Akkor 6. Yüzyıl Erken İslam Mutfağı kitabı)

Haber 7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.