Peygamber Efendimiz adına okunan 300 hatmin duası yapıldı

Peygamber Efendimiz adına okunan 300 hatmin duası yapıldı

Sakarya Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği 'Kutlu doğum Programı' büyük ilgi gördü

Duran Savaş'ın haberi:

Programda dernek gönüllülerinin Peygamber Efendimiz (sav) adına okuduğu 300 hatmin duası yapıldı.
Ernaz Tesisleri'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan derneğin yönetim kurulu üyesi İsmail Toprak, insanlığın kişisel zevklerin peşine düştüğü bu zamanda, Peygamberimiz'in (sav) örnek hayatını rehber edinmeye her zamankinden çok ihtiyacımız olduğunu söyledi.
Toprak, "Peygamberimiz (sav), barışı, hoşgörüyü, adaleti, affı, merhameti, şefkati kuru bir ifade olmaktan çıkartıp yaşanılabilir bir gerçekliğe dönüştürdü. O'nu (sav) rehber alan cahiliye toplumları cahillikten, kibirden, şirkten uzaklaşarak ahlaklı, erdemli , tevazu sahibi bir birey haline geldiler." dedi.

Adapazarı İlçe Müftüsü Said Emin Arsav da Peygamberimiz'i (sav) anlatan kısa bir konuşma yaptı. Arsav, hiçbir dönemde Efendimiz'e (sav) bu kadar hasret kalınmadığını belirterek, artık gönüllerin O'na (sav) doğru aktığını, yüreklerin O'nun (sav) aşkıyla yanıp tutuştuğunu kaydetti.

Arsav, şöyle konuştu: "Bin 400 sene önce dünyaya teşrif eden Peygamberimiz (sav), sonsuza dek ışığıyla kainatı aydınlatmaya devam edecek. Müslümanlar yeniden uyanıyor. Kur'an ve peygamber sevgisini bu milletten hiçbir güç ayıramayacak, buna gücü yetmeyecek. Gönüller artık O'na (sav) doğru akıyor, O'nun (sav) aşkı ve sevgisiyle coşuyor."

Haiti'de deprem felaketinde yöre halkının yaralarını saran Sakaryalı doktorlardan genel cerrahi uzmanları Hasan Dinelek, Fatih Altıntoprak, Mikrobiyoloji Uzmanı Mehmet Yahyaoğlu'na 'İnsanlığa Yardım Teşekkür' plaketi verildi. Fatih Altıntoprak ameliyatta olması sebebiyle plaketini alamadı.
Programda ayrıca Efendimiz'i (sav) anlatan şiirler okundu. Şanlıurfa Dergah Tasavvuf Müziği Grubu da birbirinden güzel ilahilerle programa renk kattı, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
Büyük ilgi gören programa Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İlçe Milli Eğitim müdürleri, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.