Pet şişe karşılığında İstanbulkart dolum uygulaması başladı

Pet şişe karşılığında İstanbulkart dolum uygulaması başladı

İstanbul'da geri dönüşüme katkı sağlayacak uygulama büyük ses getirmişti.

İstanbul’da "Pet şişeni at, İstanbulkart'ını doldur" sloganıyla başlatılan uygulama kapsamında, ilki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Metro İstasyonu'na konulan geri dönüşüm cihazı ile çöplerini atan vatandaşların İstanbulkart'ına kontör yüklendi.

Yakında kentin birçok noktasına yerleştirilecek

Belediyeden alınan bilgiye göre, "Pet şişeni at, İstanbulkart'ını doldur" sloganıyla hizmet vermeye başlayan cihazlar, yakında kentin birçok noktasına yerleştirilecek.

Geri dönüşüm cihazları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak iş birliği neticesinde öncelikle toplu ulaşım araçlarının yoğun şekilde kullanıldığı merkezi istasyonlara konulacak.

“Kalabalık istasyonlarda da başlatılsın” talebi

Ayazağa Metro İstasyonu'na konulan cihaza vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çöplerini çevreyi kirletmemek için cihaza atıp karşılığında da küçük de olsa bir maddi kazanç sağlamalarını olumlu bulan bazı yolcular, aynı uygulamanın; Taksim, Yenikapı, Eminönü ve Mecidiyeköy gibi kalabalık istasyonlarda da başlatılmasını talep etti.    

Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri, çöpleri pet şişe ve alüminyum metal kutular olmak üzere 2 grupta topluyor. Konteynerlere 0,33, 0,5 ve 1,5 litrelik pet şişeler ile 0,33 ile 0,5 litrelik metal içecek kutuları atılabiliyor.

Çöplerini konteynerlere atan vatandaşlara doğrudan para verilmiyor. Onun yerine kişinin İstanbulkart'ına 2 ile 9 kuruş arasında para yükleniyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.