Paris'teki terör saldırılarında yaşamını yitirenler anıldı

Paris'teki terör saldırılarında yaşamını yitirenler anıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te, 2015'te düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Fransa'nın başkenti Paris'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Valls, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Senato Başkanı Gerard Larcher ve bakanların yanı sıra milletvekilleri ve saldırılarda ölenlerin yakınları katıldı.

Cumhurbaşkanı Hollande, Başbakan Valls ve Belediye Başkanı Hidalgo, 2015 yılında teröre kurban gidenlerin anısına hazırlanan levhanın açılışını yaptı ve "Marianne" heykeli önüne çiçek bıraktı. Levhada "Ocak ve Kasım 2015'teki terörist saldırıların kurbanlarının anısına. Fransız halkı onları saygıyla anıyor" ifadesi yer aldı.
 
Paris'teki Charlie Hebdo mizah dergisinin merkezine 7 Ocak 2015'te saldırı düzenlenmiş, aralarında karikatüristlerin de bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti. Paris'teki saldırılar, iki gün daha devam etmiş ve ölenlerin sayısı 17'ye yükselmişti.
 
Kentte 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında ise 130 kişi ölmüş, 351 kişi yaralanmıştı. 7 teröristin öldüğü saldırıları DAİŞ terör örgütü üstlenmişti.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.