Pandemi döneminde taşınacak veya tadilat yaptıracaklara tavsiyeler

Pandemi döneminde taşınacak veya tadilat yaptıracaklara tavsiyeler

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko, insanların, evinde tadilat yaptırırken veya taşınırken ilgili firmalara corona virüse karşı hangi önlemleri aldıkları sormaları gerektiğini söyledi.

Corona virüs koli, karton gibi yüzeylerde 24 saate kadar yaşayabilirken, bu sürenin plastik yüzeyde 2-3 güne kadar uzayarak hastalık yapıcı etkisini sürdürebilir.

Kolileri kendiniz hazırlamıyorsanız silinebilecek ürünleri silin, yıkanabilecekleri yıkayın 

Virüsün yüzeylerden bulaşma olasılığı düşük olsa da sıfır değil. Bu nedenle de ister karton ister streçe sarılmış yüzeye dokunduktan sonra eller yıkanmalı, dezenfekte edilmeli ve kesinlikle ağız, burun ve gözlere dokunulmamalı.

Koli ve kolinin konduğu yüzey çamaşır suyu ve alkollü mendiller ile dezenfekte edilmeli. Mümkünse kolileri kendiniz hazırlayın. Eğer kolileri kendiniz yapmadıysanız silinebilecek ürünler deterjanlı su ile silinmeli, yıkanabilecek ürünler de mutlaka yıkanmalı.

Evde tadilat yapılırken sık dokunulan alanlar temizlenmeli 

Tadilat süresince de evde çalışacak kişilerin maske takmalarının sağlanması gerekmektedir.

Evde birçok insanın tadilat süresince dokunabileceği kapı kolu, lamba anahtarı ve merdiven tırabzanı gibi alanlar sık sık temizlenmeli.

Ortamda mümkün olduğunca sosyal mesafe kuralı korunmalı. Tadilat yapılan alanın sık sık havalandırılmasına dikkat edilmeli.

Taşımacılık şirketinin aldığı Covid-19 önlemleri önceden sorulmalı 

Maske, mesafe ve el hijyeni korona virüs önlemleri arasında en önemli 3 unsur. Evin taşınmasında görev alacak ekibin bunlara dikkat etmesi önemli. Bu süreçte birlikte çalışılacak taşımacılık şirketinin aldığı önlemlere dikkat edilmeli. Taşımacılık firmasıyla anlaşırken aldıkları önlemler sorulmalıdır.

Kullanılan malzemelerin korunaklı ve sterilize edilmiş olmasına dikkat edilmeli 

Evi taşıyacak aracın önceden dezenfekte edilerek taşıma için hazır hale getirilmesi ve evi taşıyacak ekibin maske kullanarak eşyaları ambalajlaması gerekmektedir.

Eşyaların ambalajı için öncelikle daha önce kullanılmamış tek kullanımlık malzemeler tercih edilmeli. Kullanılan ambalaj malzemelerinin hem korunaklı hem de sterilize edilmiş malzemeler olmasına dikkat edilmeli.

Nakliyat personelinin tümü birden evin içinde olmamalı, yeterli kişi ev içerisinde olduktan sonra kalanlar evin dışından destek vermelidir. Personelin sağlık kontrolleri sık sık gözden geçirilmeli. Taşıma işlemi sonlandıktan sonra evin her noktası iyi bir temizlik işlemi yapılarak dezenfekte edilmelidir.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.