Pandemi döneminde kapatılan İngiltere'deki camiler ile ilgili karar

Pandemi döneminde kapatılan İngiltere'deki camiler ile ilgili karar

İngiltere’de salgınla mücadele kapsamında kapatılan ibadethaneler, 4 Temmuz’dan itibaren belli kurallar çerçevesinde açılıyor.

Din Hizmetleri Müşavir Vekili İsa Karadere de din görevlilerinin, beraber çalıştıkları derneklerle yapacakları istişareler sonucunda kendi bölgelerindeki camilerin açılıp açılamayacaklarına karar vereceklerini söyledi.

Karadere, “Londra Din Hizmetleri Müşavirliği’ne bağlı her bir din görevlisi, bölgelerinde yapacakları istişarelerin neticesine göre hareket edecek. Merkez Londra Diyanet Camisi’nde ise olağan dışı bir gelişme olmadığı sürece 10 Temmuz 2020 cuma namazıyla birlikte ibadetlere başlıyoruz. Dikkat edilmesi gereken sağlık koşulları ve uyulması gereken kuralları yakında İngiltere Diyanet Vakfı’nın Facebook sayfasında da yayınlayacağız” dedi.

ingiltere-aziziye-cami-pandemi.jpg
Londra’daki Aziziye Camii’nin Genel Koordinatörü Ebu Bekir Tezgel de camilerinin 6 Temmuz Pazartesi gününden itibaren günde 5 vakit namaz için hazır olacağını söyledi. Kurallara uymanın önemine dikkati çeken Tezgel, “Kovid- 19 salgını geçmiş değil. Sizlerin sağlığı bizim için her şeyden önemli. Camimizin açık kalması için lütfen hükümetin belirlediği fiziksel mesafe, hijyen ve diğer kurallara uyalım” dedi. Aziziye Camisi, hükümetin belirlediği kurallar çerçevesinde bir de afiş hazırladı. Afişte camide namaz kılmak isteyenlerden abdestli gelmeleri, maske takmaları, kendi seccadelerini getirmeleri, giriş ve çıkışlarda kalabalık yapmamaları, sosyal mesafeye dikkat etmeleri, el sıkışmaktan ve fiziksel temastan kaçınmaları, hastalık belirtisi gösteriyorlarsa evlerinde kalmaları isteniyor.

ingiltere-aziziye-cami-pandemi-2.jpg

İngiltere’nin ilk minareli ve Türk camisi olma özelliğine sahip Süleymaniye Camii’nin yöneticileri de açılış tarihinin bugün yapılacak toplantının ardından açıklanacağını belirtti. Ülke genelindeki yaklaşık 1500 cami ve mescidin tümünün inananlara açılması ise beklenmiyor. Bazılarının hazır olmadığı belirtilirken, bazılarının yöneticilerinin, cemaatin kurallara uymayacağı kaygısıyla henüz ibadete açmayı düşünmedikleri söyleniyor.

Hürriyet
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.