Palandöken'den tatilcilere uyarı!

Palandöken'den tatilcilere uyarı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tatile çıkaracaklardan, araçlarını kış şartlarına göre hazırlamalarını istedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, 17 milyon 234 bin 452 öğrenci ile 866 bin 615 öğretmen için yarıyıl tatilinin bugün başlayacağını hatırlattı.

Özel araçları ile tatile çıkacak öğretmen ile velilerden, araçlarında mutlaka zincir bulundurmalarını isteyen Palandöken, "En önemlisi uykusuz, yorgun yola çıkmamalı ve kışın şoförlüğüne güvenemeyenler ise seyahatlerinde mutlaka toplu taşıma araçlarını kullanmaları kendi faydalarına olacaktır" ifadelerini kullandı.

- "Tatili kötü anılarla noktalamayalım"

Her tatil döneminde trafik kazalarında artış yaşandığının altını çizen Palandöken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Eğitim ve öğretim yılının ilk yarıyılını tamamlayıp, sevdiklerimizle beraber geçireceğimiz tatilimizi kötü anılarla noktalamayalım. Heyecan duyduğumuz böyle günlerde çocuklarıyla birlikte tatile çıkacak olanlar araçlarının bakımını yola çıkmadan kış şartlarına göre yaptırmalıdırlar. Uzun süre yağmayan kar, tatille birlikte ülke genelinde yağmaya başlayacak. Aracınızı kış şartlarına göre hazırlamadan yola çıkmayın. 'Bir an önce tatile çıkayım, şu stresli ortamdan kurtulayım' diyerek aşırı hızla araç kullanılmamalı ve hatalı sollama yapmamaya özen gösterilmelidir.

Araç kullanırken bunalan ve uykusu gelen bütün sürücüler, yol güzergahı üzerinde bulunan dinlenme tesislerinde 20-30 dakika mola vermelidirler. Ayrıca araç kullanırken sürücülerimiz sigara içmek ve telefonla konuşmak gibi dikkat dağıtacak davranışlardan da uzak durmalıdırlar. Uzun yola çıkacak sürücülerin güvenli bir yolculuk yapmaları için kışın sabah erken saatlerde veya gece yolculuğundan kaçınmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü gizli buzlanma kazalara davetiye çıkarıyor."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.