Palandöken: 'Okul servislerini başta veliler kontrol etsin

Palandöken: 'Okul servislerini başta veliler kontrol etsin

'TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kesinlikle korsan ve yardımcı personeli olmayan servis araçlarından uzak durulmasını istedi.

2015-2016 eğitim öğretim dönemi 28 Eylül’de başlarken, çocukların beslenmesi, hijyen, korsan servis ve yardımcı servis personeli konusunda uyarılarda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kesinlikle korsan ve yardımcı personeli olmayan servis araçlarından uzak durulmasını isteyerek, "Geleceğimizi emanet ettiğimiz okul servislerimizin şoförleri trafik kurallarına harfiyen uymalıdır. Veliler okullarda çocuklarımıza satılan gıda çeşitlerine ve okul kantinlerinin hijyen durumuna dikkat etmelidir. Okul yönetimleri 77 bin okulumuzun çevresinde seyyar ve açıkta satış yapanlara müsaade etmemelidir" dedi.

“KANTİNLERİN HİJYEN KOŞULLARINA DİKKAT EDİN”

Okul kantinlerinde öğrencilerimize satılan gıdalara, velilerin ve okul yöneticilerinin çok dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Evlatlarımızın sağlıklı beslenebilmesi için hijyen koşullarına dikkat eden esnafdan gıda ürünlerini temin edin. Seyyar olarak, açık tezgâhlarda sağlıksız ve denetimsiz olarak okul çevrelerinde satış yapan kişilerin mutlaka denetlenmesi ve bu satışların önüne geçilmesi gereklidir. Çocuklarımız da sağlıksız beslenme ve açıkta yapılan satışlar konusunda mutlaka bilgilendirilmelidir. Çünkü yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenmelerini tüm veliler olarak arzu ederiz. Bu konuda okul yönetimi ve emniyet yetkililerimiz okul çevresinde gerekli tedbirleri almalıdır" diye konuştu.

“OKUL SERVİSLERİNE DİKKAT EDİN”

Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte piyasada çok sayıda korsan servis aracının olduğuna dikkat çeken Palandöken, şunları söyledi: “Okul sezonunun başlamasının ardından okullarımızın çevresinde korsan servis araç işletmecileri çoğalmaya başladı. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha güvenli bir eğitim ve öğretim için mutlaka yardımcı personeli ve ilgili mesleki odaya kayıtlı olan 54 bin 886 servis aracından birinin tercih edilmesi doğru olacaktır. Tüm öğrenci velilerimiz servis ücretleri konusunda duyarlı olmalı, ev ile okul arası mesafenin ne kadar tuttuğu konusunda servisçiler odasının fiyat tarifesini baz almalıdır. Çevrelerindeki korsan servislerin biz ucuza taşırız tuzağına düşmesinler. Okul yönetimleri de servis araçlarını, düzenli servis bakımları, hijyen ve yardımcı personel konularında uyarılarda bulunmayı ihmal etmemeli. Ayrıca servislerde rehber personel bulundurmayan servis araç ve şirketlerini mutlaka Servis Araçları Odasına bildirmelidir. Emniyet yetkililerimiz, servis araçlarının kurallara uygun olup olmadığını, kaçak çalışan korsan servis araçlarını yapacakları denetimlerde tespit ederek evlatlarımızın can güvenliğini sağlamalıdır."  

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.