Palandöken: 'Gelir testi yaptıracakların son fırsatı'

Palandöken: 'Gelir testi yaptıracakların son fırsatı'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Genel Sağlık Sigortası’ndan faydalanmak için gelir testini son gün gelmeden mutlaka yaptırmalısınız.

 Vatandaşlarımıza gelir testi yaptırma süresinin 30 Eylül’de son bulduğunu hatırlatıyorum” dedi. 

Ülkemizin hiçbir sosyal güvencesi olmayan işsiz, kayıt dışı çalışan ve sosyal güvencesi olmayanların da sağlık yardımı kapsamına alınması için Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamasına geçtiğini belirten TESK Genel Başkanı Palandöken, “Yeşil kart uygulaması kalktı. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmadan hayatlarını sürdürenlerin de başvuruda bulunarak gelir testi yaptırması ve buna göre aylık GSS prim oranlarının belirlenmesi gerekiyor. Gelir testine başvurup gelir tescili yaptırmazsanız en yüksek gelir grubu üzerinden prim hesap edilir ve aylık 305.6 lira GSS primi ödeme yükümlülüğüyle karşı karşıya kalırsınız. Ancak aile içinde kişi başına düşen gelir, yapılacak testte eğer asgari ücretin üçte birinin altında çıkarsa ücretsiz sağlık hizmeti alma imkânınız var. Eğer gelir asgari ücretin üçte birinden fazla çıkarsa belli oranlarda prim ödemeniz gerekiyor” diye konuştu.

“GELİR TESCİLİ YAPTIRIP YAPILANDIRMA YAPABİLECEKSİNİZ”

Prim borcu olan 5.3 milyon vatandaşın devletin sağlık imkanlarından yararlanamadığını vurgulayan Palandöken, “Vatandaşlarımızın prim borçları her ay katlanarak artıyor ve faiz işliyor. Gelir testi yaptıran ve borcunu zorunlu olarak ödemesi gereken kişiler için de son fırsat bu ay sonu itibariyle bitiyor. Bu kişiler için prim tahakkukları gelirlerine göre yeniden hesaplanıyor ve genel sağlık sigortası prim borçları yapılandırılıp, gerekirse taksitle ödeme imkanı veriliyor” dedi.
 
IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.