Palandöken: 'Ette yüzde 5’lik indirim olumlu ama yeterli değil'

Palandöken: 'Ette yüzde 5’lik indirim olumlu ama yeterli değil'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Et fiyatlarının aşağı çekilmesi için Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan yüzde 5’lik fiyat indirimini olumlu bulduklarını belirtti.

Palandöken,  “Et fiyatlarında indirime gitmek olumlu ama yeterli değil. Çünkü Ülke genelinde Et ve Süt Kurumunun satış mağazası bulunmadığı için her ilde bu indirim fiyatları etkilemiyor. Ancak bu fiyattan kasap esnafına da verilmesi gereklidir. Böylece bu durumdan herkes faydalanır. Yapılması gereken küçük üreticilerin ithalat yolu ile desteklenmesi gerekir” dedi.

“ÜLKEMİZDE ET FİYATLARI AB ÜLKELERİNE GÖRE 2 KAT FAZLA”

Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle fiyatların özellikle spekülatörler tarafından şişirildiğine değinen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Et ve Süt Kurumu tarafından et fiyatlarında yapılan indirimi olumlu buluyoruz. Ama yeterli değil. Çünkü Avrupa Birliği ülkeleri ile kıyaslama yapıldığı zaman ülkemizde et fiyatları iki katın üzerinde daha fazla. Bu da et tüketiminde ülkemizin Avrupa Birliği Ülkelerine göre çok geride olduğunun göstergesi ve sebebidir” diye konuştu.

“CANLI ERKEK DANA İTHALİNE AĞIRLIK VERİLMELİ”

Hükümetin aldığı ve Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan et ithalatının fiyatların ve istikrar açısından olumlu olduğunu ifade eden Palandöken, “Alınan et ithali kararını destekliyoruz. Bununla birlikte canlı erkek dana ithal edilmesine de zaman kaybedilmeden izin verilmelidir. İthalatı ise Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaparak özellikle küçük hayvan bakıcılarına maliyetine veya cüzi bir karla satış yapılması çok önemli. Sadece canlı dana ithaline dahi izin verilmesi ile fiyatlar Eylül ayında olması gereken noktaya gelecektir. Yani bu fiyat şişirme balonu sönecektir. Fiyatların normal seviyesine gelmesiyle vatandaşlarımızda rahatça kurbanlarını kesebilecektir” şeklinde konuştu.  

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.