Pakistan, Hindistan'ın İslamabad Büyükelçiliğine atadığı maslahatgüzarı kabul etmedi

Pakistan, Hindistan'ın İslamabad Büyükelçiliğine atadığı maslahatgüzarı kabul etmedi

Pakistan, diplomatik ilişkilerin derecesini düşürdüğü Hindistan'ın İslamabad Büyükelçiliğine "maslahatgüzar" sıfatıyla vekalet etmek üzere atadığı diplomatı geri çevirdi

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Hindistan Dışişleri Bakanlığının diplomatik ilişkilerinin derecesini düşürmesinin ardından İslamabad Büyükelçisi Gaurav Ahluwalia'nın yerine maslahatgüzar olarak atadığı Jayant Khobragade'nin adaylığının reddedildiğini bildirdi.

Bakanlık, ret gerekçesinde Khobragade'nin daha önce büyükelçilik yapmış kıdemli bir diplomat olduğunu, bunun ilişkilerin derecesinin düşürülmesi kararına uygun bir atama olmadığını belirtti.

İslamabad yönetimi, Hindistan'dan ilişkilerin derecesinin düşürülmesi kararına uygun kıdemde bir yetkiliyi göreve atamasını istedi.

Hindistan, 5 Ağustos 2019'da yaptığı anayasa değişikliği ile Cammu Keşmir'in kendi kontrolündeki bölgesinin özel yönetim statüsünü kaldırarak merkeze bağlı "Birlik Toprağı" statüsündeki iki ayrı idari birime ayırmıştı. Pakistan, bu eyleme tepki olarak Yeni Delhi yönetimiyle diplomatik ilişkilerinin derecesini düşürme kararı almıştı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.