Özgür Kudüs Yürüyüşü yapıldı

Özgür Kudüs Yürüyüşü yapıldı

İHH tarafından Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda 31 Mayıs 2010'da İsrail'in yaptığı saldırının 5. yılında "Özgür Kudüs Yürüyüşü" düzenlendi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının üzerinden 5 yıl geçtiğini hatırlattı.

İsrail'in, Mavi Marmara gemisine en seçkin kuvvetleriyle saldırdığını anlatan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: 

"Silahsızdık, sivildik, insanı yardım götürüyorduk, yetim çocuklara oyuncak verecektik. Bütün dünya bizim yanımızdaydı. BM açıklama yapmıştı. Avrupa Parlamentosu bizim haklı olduğumuz söylemişti. İsrail'in yaptığı ablukayı doğru bulmuyordu. Filistin'in karasularına dahi girmemiştik. Buna rağmen bize saldırdılar. Saldırı 1,5 saat sürdü. İsteseydik 100 kişiyi öldürür, denize dökerdik. Ama geminin lideri olarak emir vermiştim; ölsek de öldürmeyecektik. Ellerindeki silahları, bombaları aldık. Yaralı İsrail askerlerini bile tedavi ettik. Ama onlar korkakça, kalleşçe ateş ettiler."

"Bütün Filistin topraklarını alacağız"

Doğu Akdeniz açıklarında İsrail askerlerinin kendilerine saldırdığını anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti: 

"Onlar biliyor ki, Doğu Akdeniz, Kudüs toprağıdır. Kudüssüz bir İslam olmaz. Kudüs kurtulması gereken bereketli bir beldedir. İsrail, işgal ettiğin bütün Filistin topraklarını alacağız. Bir gün geleceğiz ve siz de bunu göreceksiniz. İsrail sana öyle bir hediye verdik ki, asla unutmayacaksın. Seni öyle yalnızlaştırdık ki, asla doğrulmayacaksın. Senden Türkiye'yi aldık, bu halkı aldık. Mescid-i Aksa'da alnımızı secdeye koyacağız. Bu yürüyüş, Kudüs yürüyüşüdür." 

"Kahrolsun siyonizm ve emperyalizm"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu da Mavi Marmara şehitlerini ve İstanbul fethinin 562. yılında Fatih Sultan Mehmet'i rahmetle andığını ifade etti.

İsrail'in sadece insani yardım taşıyan ve içinde bir çakı bile bulunmayan bir gemiye saldırdığını anlatan Uslu, "Bu geminin vurulması, İsrail korkusunun bir göstergesidir. Sizden, bizden Müslümanlardan korkuyorlar. Kahrolsun siyonizm ve emperyalizm" dedi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.