Özel okullar AYM kararını değerlendirdi

Özel okullar AYM kararını değerlendirdi

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nden çıkan iptal kararı Özel Okullar Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, daire başkanları ve özel okullar ile dershaneleri temsil eden derneklerin başkanlarının katıldığı toplantıda değerlendirdi.

AYM’nin aldığı iptal kararından sonra gündeme gelen birçok soruya cevap veren Yelkenci, yaptığı açıklamada kimsenin endişelenmemesini ve bakanlığın konuyla ilgili her türlü tedbiri alacağının altını çizdi. 
 
Koç: “AYM’nin gerekçeli kararını görmemiz gerekiyor.”

Toplantıya katılan Özel Öğretim Kurumları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, toplantının sonunda yapmış olduğu açıklamada Ömer Faruk Yelkenci’nin sorulara tek tek cevap vererek özel okul temsilcilerinin merak ettiği konulara değindiğini söyledi. 
 
Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili kararın alınmasının ardından özel okul olabilmek için dönüşüm sürecine giren dershanelerin bir an önce hazırlıklarını bitirmeleri gerektiğini vurgulayan Koç, “Dönüşüm okulları eğitim sistemimizin içinde önemli yer tutuyor. Bu okullarımızın süreçlerini bir an önce bitirerek eğitim sistemine dahil olmalarını istiyoruz.” dedi. Bu kararın velileri ve öğrencileri kesinlikle endişelendirmemesi gerektiğini ifade eden Koç, bakanlık yetkililerinin çalışmalarına hızla devam ettiğini söyledi. 
 
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Koç, konu hakkında detaylı bir yorum yapabilmek için AYM’nin konuyla ilgili gerekçeli kararının görülmesi gerektiğinin altını çizdi. Yetkililerin konu hakkında gerekli çalışmaları yaptığına dikkat çeken Koç, gerekçeli kararın açıklanmasının ardından daha sağlıklı bir değerlendirme yapılarak ona göre bir yol haritası belirleneceğine inandığını ifade etti.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.