Özdemir Erdoğan: Allah ol deyince oluyor, haydi ateistler siz de yapın!

Özdemir Erdoğan: Allah ol deyince oluyor, haydi ateistler siz de yapın!

"Ateistleri de hiç anlamıyorum. Profesör, bilim insanı olarak geçinenler kusursuz bir insan yaratsın da göreyim. "

Kendisinin inançlı biri olduğunu söyleyen sanatçı Özdemir Erdoğan, ateistleri hiç anlamadığını belirterek, "Ol der Cenab-ı Allah, olur. Haydi o ateistler bana bir insan yapsınlar yapabiliyorlarsa!" dedi.

2020 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödül Töreni’nde müzik dalında büyük ödüle layık görülen 81 yaşındaki Erdoğan, Posta gazetesinden Gürsoy Cimin'e yaptığı açıklamalarla dikkat çekti:

İçki, sigara kullanmıyorum

"Oldum olası mütevazı yaşadım. Hiçbir zaman gözümü çok lüks arabalara, evlere, yalılara dikmedim. Çok basit bir hayatım oldu. İçki, sigara kullanmıyorum. Sosyal hayatım yok, seyahatleri sevmem. Kumar gibi kötü alışkanlıklarım yok. Bütün hayatım budur. Fazlası yok."

Haydi ateistler bir insan yapsınlar yapabiliyorlarsa!

"Ateistleri de hiç anlamıyorum. Profesör, bilim insanı olarak geçinenler kusursuz bir insan yaratsın da göreyim. Ancak o zaman onların tarafına geçerim.

"Ben inançlıyım. İnsanoğlunun yapabildiği en büyük şey, robot ya da yapay zekadır. Benim derimin altından kan akıyor, onların yaptığı robot ise yapay! Haydi derisinin altından kan akan canlı bir insan yapsana, yapamazsın! Nasıl olduğunu çözemiyorsan, niçin geldiğini bilemezsin. “Ol” der Cenab-ı Allah, olur. Haydi o ateistler bana bir insan yapsınlar yapabiliyorlarsa! İngiliz Profesör Stephen (Hawking), “Allah yoktur, insan herşeyi yapar”demişti. Ben de ona diyorum ki; o zaman insan yap kardeşim!

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.