Özbekistan'da toplu yılbaşı kutlamak yasaklandı

Özbekistan'da toplu yılbaşı kutlamak yasaklandı

Taşkent’te ve Semerkant’ta yılbaşı eğlencelerini restoranlarda yapılması yasaklandı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, şehir yönetimi şehir halkına yılbaşı kutlamalarını evlerinde yapmalarını tavsiye ederek, 31 Aralıkta şehirdeki birçok restoran ve kafelerin kapalı olacağını duyurdu.

Şehir yetkilileri bu talimatın sadece sözlü talimat olduğunu bildirdi. Semerkant’ta 31 Aralık günü kentin restoranları, kafelerı ve barları kapalı olacak. Yılbaşından önceki günlerde ise bu tesisler saat 11'e kadar hizmet verebilecek ve davetlilerin sayısının 400'den fazla olamayacak.

Semerkant belediye başkanının yeni yıl kutlamalarında insanların toplanacağı yerlerde güvenlik birimleri ve halkın temsilcileri olarak bilinen kişilerden oluşan grupların bulunması konusunda bir talimat verdiği bildirildi.

Özbekistan’da bayram ve törenleri kitlesel şekilde kutlanmasının kısıtlanması uygulaması birkaç yıldır devam ediyor. Okullarda dahi mezuniyet gecelerinin kafeler ve restoranlarda kutlanması yasaklanırken, Ramazan ayında Müslümanlara toplu halde kafeler ve restoranlarda iftar organizasyonları yapmak da yasaklanmıştı.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.