Özbekistan'da çocuklarını camiye götürenlere ceza tehdidi

Özbekistan'da çocuklarını camiye götürenlere ceza tehdidi

Özbek yönetiminin çocuklarını bayram namazına götürenleri çeşitli cezalarla korkuttuğu bildirildi

Özbekistan’da İslam Kerimov rejiminin Kurban bayramı arifesinde imamlara 17 yaşından küçük çocukları bayram namazında cami ve mescitlere almama uyarısında bulunduğu, buna uymayanları cezalandırmakla tehdit ettiği ortaya çıktı.

“Ozodlik” radyosunun haberine göre, mahalli hükümet yetkilileri okul öğrencileri ve ebeveynlerine çocukların bayram namazına gitmemesi için bir metin imzalattı.

Taşkent’te yakın Uçtepa ilçesindeki 124 numaralı okulun adını açıklamadan radyoya konuşan bir öğretmeni okul öğrencileri ve onların anne ve babalarına çocukların bayram namazına katılmaması için çalışma yürüttüklerini tastık etti. Öğretmenin açıklamaları şöyle:

“Okulumuzda sınıf öğretmenleri öğrencilerin velileri ile bir araya geldi ve çocukların camiye gitmemesi konusunda uyarıda bulundular. Çocuklarn yetişkinlerin ibadetine zarar vereceği bildirildi. Bir de çocukların güvenliği için bu uygulama getirildi. Acil durumlarda çocukların ezilme tehlikesi olabilir…”

Taşkent’teki Hoca Alambardor Camii imamı ise küçük yaşta olanların sadece bayram namazına değil, Cuma namazına da katılmalarının yasaklandığını bildirdi. İmam, “17 yaşından küçük olanları Camimize almıyoruz. Her türlü olay ortaya çıkabilir. Bunu uygun bir şekilde halkımıza anlatıyoruz” dedi.

Semerkant’ın Urgut ilçesinde ise yetkililer çocuklarını bayram namazına gönderenlerin 15 aylık maaşını kesmekle tehdit ettiler.

Dünya Bülteni 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.