Özbekistan, Çin'den elektrikli lokomotif aldı

Özbekistan, Çin'den elektrikli lokomotif aldı

Özbekistan, Çin'den 45 milyon dolarlık elektrikli lokomotif aldı.

Özbekistan, Çin'den 45 milyon dolara 11 elektrikli lokomotif satın aldı.

Özbekistan Devlet Demiryolları İşletmesi tarafından yapılan açıklamada, Çin'in CNTIC ve CNR DLRC şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyumun, Özbekistan'a 11 elektrikli lokomotif teslimine ilişkin 45 milyon dolar tutarındaki kontratı tamamladığı bildirildi.
 
Açıklamada, taraflar arasında 2014 yılında imzalanan anlaşmaya göre, teslim edilen elektrikli lokomotiflerin 42 milyon dolarının Çin Eximbank tarafından sağlanan kredi, kalan kısmının ise Özbekistan Devlet Demiryolları İşletmesinin özkaynakları ile karşılandığı belirtildi.
 
Açıklamada, söz konusu lokomotiflerin, inşaatı Nisan 2016'da tamamlanması öngörülen ve "Kamçık" dağ geçidi üzerinden ülkenin doğusundaki Fergana Vadisi'ni diğer bölgelerle bağlayacak "Angren-Pap" demiryolunda da kullanılacağı ifade edildi.
 
Özbekistan Demiryolları, son 10 yılda toplam tutarı 200 milyon dolarlık, 15'i yolcu lokomotifi olmak üzere 49 elektrikli lokomotif satın aldı.
 
Ülke içindeki yük taşımacılığının yüzde 60'ı, uluslararası taşımacılığın ise yüzde 80'inin demiryoluyla yapıldığı Özbekistan'daki 4.200 kilometrelik demiryolunun 2.000 kilometresinin elektrifikasyonu hedefleniyor. Ülkede, bu alanda hedeflenen elektrifikasyonun yarısı tamamlandı.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.