Oy kullanmamanın cezası açıklandı

Oy kullanmamanın cezası açıklandı

1 Kasım Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, oy kullanmamanın cezası nedir?

Yüksek Seçim Kurulu açıkladı. İşte merak edilen sorulan cevapları...

1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşen Genel Seçimler'de, oy kullanma işlemi saat 8'de başlayıp akşam 17:00'e kadar devam edecek. Seçmenler, vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için sandık başına giderek oy kullanacak. Peki seçimde oy vermemenin cezası var mı? 1 Kasım 2015 pazar günü yapılacak Genel Seçimler'de oy kullanmama cezası ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak, 2010 yılında yapılan referandumda oy kullanmama cezası ile ilgili Maliye Bakanlığı tarafından aşağıdaki açıklama yapılmıştı.

Parasal Sınırlar ve Oranları Hakkındaki Genel Tebliği dikkate alınarak Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre referandum günü sandığa gitmeyenlere, 22 TL oy kullanmama cezası uygulama kararı verildi.

1 Kasım 2015 Pazar günü, oy verme için saat 08.00’den 17.00’ye kadar geçecek zaman oy verme süresidir. Ancak saat 17.00’ye geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı bunları saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sıra ile oylarını kullanmalarına izin verir. Saat 17.00’den sonra gelen seçmen oy kullanamaz (298/89, 96).

Ceza infaz kurumlarında oy verme saat 08.00’de başlar, 17.00’de sona erer. Diğer hükümler aynen uygulanır.

Haberler

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.